Piparitikkarit

Piparitikkarit
15-20 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa, margariini (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa, voi (500 g)
Koristeluun:
3dltomusokeria
n.3rklsitruunamehua tai 1 munanvalkuainen
nonparelleja tai karkkeja
Lisäksi:
n.20kpluuninkestäviä pitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi

Valmistusohje

Kauli sulanut taikina 2-3 mm:n vahvuiseksi levyksi/levyiksi (jauhotetulla) pöydällä. Painele piparimuoteilla kuvioita (sydän, tähti, kuu tms.) taikinaan ja nosta kuviot lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Laita puinen tikku yhden piparin päälle ja nosta toinen samanmuotoinen pipari päälle niin, että tikku jää tukevasti väliin. Paista tikkuineen uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 7-9 min. Piparit palavat helposti, joten ole tarkkana. Anna jäähtyä kunnolla. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta tai munanvalkuaisesta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele ainakin toinen puoli tikkaripipareista. Voit myös koristella molemmat puolet. Toki voit käyttää myös valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Koristele kuorrutesokeri vielä nonparelleilla tai pienin karkein. Anna koristelun kuivua. Aseta valmiit piparitikkarit pystyyn mukiin, jossa on sokeria (+ sieni) tai tyhjään mukiin. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)