Pinjansiemen piparit

Pinjansiemen piparit

Joulupiparien leivonta on kätevää pakaste piparitaikinoista. Sekoita makeaan piparitaikinaan esim. pinjansiemeniä ja saat uuden maun pipareihin. Leipomalla ja paistamalla piparkakkuja saat herkullisen tuoksun ja maun kotiisi! Perinteinen Piparkakkutaikina on voilla leivottua ja Laktoositon Piparitaikina sopii laktoosittomaan ruokavalioon.

noin 30 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa, margariini (500 g)
tai Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa, voi (500 g)
150gpinjansiemeniä
1dlkuivattuja karpaloita, kirsikoita tms. punaisia marjoja

Valmistusohje

Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön n. 45 min ajaksi.  Sekoita siemenet ja taikina käsin tasaisesti ja leivo taikinasta paksu pötkö. Leikkaa se n. 30 osaan ja pyörittele palaset palloiksi. Asettele pallot väljästi leivinpaperille uunipellille, painele hieman matalammiksi ja laita jokaisen keskelle kuivattu punainen marja tai kirsikka.  Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5-8 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)