Pikkupiparit Cocktailpaloina

Pikkupiparit Cocktailpaloina
noin 25 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Koristeluun:
3dltomusokeria
n.3rklsitruunamehua tai 1 munanvalkuainen
Brie-viikunatäyte:
150gBrie-valkohomejuustoa
150gviikunahilloa
Luumu-sinihomejuustotäyte:
150gluumumarmeladia
(2rklvahvaa rommia)
150gpehmeää sinihomejuustoa tai sinihometuorejuustoa
Omena-sitruunajuustotäyte:
150gomenamarmeladia
(2 rklsitruslikööriä, esim. limoncelloa)
150gsitruunatuorejuustoa

Valmistusohje

Kauli sulanut taikina 2-3 mm:n vahvuisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Painele pienillä piparimuoteilla kuvioita (sydän, tähti, kuu tms.) taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta tai munanvalkuaisesta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele puolet pipareista. Tai käytä valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua. Täytä piparit n. 4-8 tuntia ennen tarjoilua, jolloin ne ovat parhaimmillaan, eli piparit hieman pehmenevät. Voit säilyttää näitä pieniä cocktailpaloja myös jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)