Petit Fours Kauramurotaikinasta

Petit Fours Kauramurotaikinasta

Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pieniä maistuvia herkkuja juhliin. Kaura tuo hyvää makua taikinaan. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan. Voit leipoa erilaisia pikkuleipiä tai vain yhtä lajia. Koristele Petit Fours -leivokset kauniisti!

noin 15 kpl
Kaura-suklaa:
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (190 g)
80gtummaa suklaata rouheena
Koristeluun:
suklaanappeja, hopeakuulia
Kaura-taateli:
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (190 g)
80-100gtaatelia rouheena
Koristeluun:
sokerivesikuorrutusta, nonparelleja
Kaura-mustikka:
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (190 g)
40-50gkuivattua mustikkaa
Koristeluun:
mustikkahilloa, tomusokeria

Valmistusohje

KAURA-SUKLAA: Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g suklaata, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä tai raastimella. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin ja täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.8 min. Laita uunista ottamisen jälkeen heti kuuman leivoksen päälle suklaanappi, jolloin se sulaa kiinni leivokseen. Paina keskelle hopeakuula. KAURA-TAATELI: Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g taatelia, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, ja täytä minimuotit pintaan asti. Kuvioi pinta haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 min. Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla. KAURA-MUSTIKKA: Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan kuivattuja mustikoita. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin. Silikoniset vuoat ovat tässä käteviä, mutta myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.8 min. Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. mustikkahillolla ja tomusokerilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)