Petit Fours Kauramurotaikinasta

Petit Fours Kauramurotaikinasta
  • Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pieniä maistuvia herkkuja juhliin.
  • Kaura tuo hyvää makua taikinaan. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.
  • Voit leipoa erilaisia pikkuleipiä tai vain yhtä lajia. Koristele Petit Fours -leivokset kauniisti!
noin 15 kpl
Kaura-suklaa:
½pktPyöreä Kauramurotaikina 380 g
80gtummaa suklaata rouheena
Koristeluun:
suklaanappeja, hopeakuulia
Kaura-taateli:
½pktPyöreä Kauramurotaikina 380 g
80-100gtaatelia rouheena
Koristeluun:
sokerivesikuorrutusta, nonparelleja
Kaura-mustikka:
½pktPyöreä Kauramurotaikina 380 g
40-50gkuivattua mustikkaa
Koristeluun:
mustikkahilloa, tomusokeria

Valmistusohje

KAURA-SUKLAA:

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g suklaata, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä tai raastimella. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin ja täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.8 min. Laita uunista ottamisen jälkeen heti kuuman leivoksen päälle suklaanappi, jolloin se sulaa kiinni leivokseen. Paina keskelle hopeakuula.

KAURA-TAATELI:

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g taatelia, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, ja täytä minimuotit pintaan asti. Kuvioi pinta haarukalla.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 min. Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.

KAURA-MUSTIKKA:

Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan kuivattuja mustikoita. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin. Silikoniset vuoat ovat tässä käteviä, mutta myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.8 min. Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. mustikkahillolla ja tomusokerilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)