Pennepaistos

Pennepaistos
uunivuoallinen
8dl
1lvettä
1lihaliemikuutio
300gkinkkusuikaleita tai -kuutioita
Kuorrutuskastike:
1-2rklmargariinia tai voita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
4dlmaitoa
n.2dlkermaa tai ruoanvalmistuskermaa
(1sipuli)
(3-5valkosipulinkynttä)
1tlmustapippurirouhetta
1tlmuskottipähkinää
1tlsuolaa
200gjuustoraastetta

Valmistusohje

Kiehauta vesi kattilassa, lisää lihaliemikuutio ja Penne Makaronit ja anna niiden kiehua hiljalleen lihaliemessä 8 min välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy makaroneihin. Kaada makaronit laakeaan voideltuun uunivuokaan. Kuutioi kinkku pieniksi palasiksi ja lisää pennejen sekaan. Valmista kuorrutuskastike. Kuumenna rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kiehauta seos. Lisää maito ja kerma koko ajan sekoittaen. Lisää halutessasi sipulit. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä. Lisää mausteet ja juustoraaste. Kaada kastike muiden aineiden päälle vuokaan ja sekoita niin, että kastiketta valuu paistoksen sisäänkin. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit korvata osan juustoraasteesta sinihomejuustolla. Vähennä tällöin halutessasi kastikkeen suolan määrää.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)