Parsakaali-kinkkupiirakka

Myllyn Paras
8 palaa
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
400gparsakaalia
1sipuli (tai pieni purjo)
200gkeitto- tai palvikinkkua tai 1l kanttarelleja tai muita sieniä
dlruokakermaa tai vastaavaa (n. 7 % rasvaa)
dlmaitoa
3munaa
1tlsuolaa
½tlmustapippuria
1dlhienonnettua persiljaa
½dlhienonnettua kirveliä
2dljuustoraastetta (kevyt)

Valmistusohje

Painele sulanut ruistaikina leivinpaperin päälle vuokaan ja
reunoille (halkaisija 25-28 cm). Nosta jääkaappiin odottamaan.

Paloittele
parsakaali, myös kantaosa kuorittuna ja höyrytä kovan kypsäksi. Jäähdytä kylmän
veden alla ja valuta. Silppua purjo ja kuullota sitä hetki pannulla yhdessä
suikaloidun kinkun kanssa. Jos käytät sieniä, paista ne paloiteltuna omassa
liemessään. Levitä vuokaan parsakaalipalat, kinkku-purjoseos tai sienet sekä
puolet hienonnetusta persiljasta ja kirvelistä.

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää ruokakerma ja maito, ⅔ juustoraasteesta sekä mausteet ja yrtit. Sekoita ja kaada vuokaan. Ripottele
pinnalle loput juustoraasteesta.

Kypsennä 200-225-asteessa uunin
alimmalla tasolla 30-40 minuuttia.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)