Parsakaali-kinkkupiirakka

Myllyn Paras
8 palaa
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
400gparsakaalia
1sipuli (tai pieni purjo)
200gkeitto- tai palvikinkkua tai 1l kanttarelleja tai muita sieniä
dlruokakermaa tai vastaavaa (n. 7 % rasvaa)
dlmaitoa
3munaa
1tlsuolaa
½tlmustapippuria
1dlhienonnettua persiljaa
½dlhienonnettua kirveliä
2dljuustoraastetta (kevyt)

Valmistusohje

Painele sulanut ruistaikina leivinpaperin päälle vuokaan ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Nosta jääkaappiin odottamaan.

Paloittele parsakaali, myös kantaosa kuorittuna ja höyrytä kovan kypsäksi. Jäähdytä kylmän veden alla ja valuta. Silppua purjo ja kuullota sitä hetki pannulla yhdessä suikaloidun kinkun kanssa. Jos käytät sieniä, paista ne paloiteltuna omassa liemessään.

Levitä vuokaan parsakaalipalat, kinkku-purjoseos tai sienet sekä puolet hienonnetusta persiljasta ja kirvelistä. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää ruokakerma ja maito, ⅔ juustoraasteesta sekä mausteet ja yrtit. Sekoita ja kaada vuokaan.

Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200-225-asteessa uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)