Pähkinätikut

Myllyn Paras
4:lle
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinaa (500 g)
3-4rkljuoksevaa hunajaa
100gpähkinöitä tai manteleita
(karkeaksi raastettua appelsiinin kuorta)
tomusokeria

Valmistusohje

Hakkaa mantelit tai pähkinät rouheeksi. Nosta leivinpaperi työpöydälle ja ripottele sille puolet pähkinärouheesta.

Voitele yksitellen sulaneiden taikinalevyjen toiset puolet juoksevalla hunajalla (jos se jähmettyy, pidä muutama sekunti mikrouunissa) ja nosta levyt sitä mukaa pähkinärouheen päälle. Painele kevyesti niin pähkinät tarttuvat hunajaan. Voitele toiset puolet ja ripottele päälle loput pähkinärouheesta. Voit ripotella pinnalle myös appelsiinikuorensuikalepätkiä.

Leikkaa levyt pitkittäin veitsellä tai taikinapyörällä noin 1 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Kietaise spiraalille (ympäri useamman kerran etteivät kierteet aukea uunissa) ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä myös lyhyitä tikkuja, mutta niistä ei tule yhtä hauskan näköisiä.

Paista 225-asteessa 5-8 minuuttia uunin keskiosassa. Tupsauta pinnalle pölysokeria ennen tarjoilua. Tarjoile kahvipöydän pikkuleipänä tai esim. hedelmäsalaatin lisäkkeeksi.

VINKKI: Kun käytät suolapähkinöitä, saat jännittävän suolaisen ja makean yhdistelmän.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)