Pähkinätikut

Myllyn Paras
4:lle
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinaa (500 g)
3-4rkljuoksevaa hunajaa
100gpähkinöitä tai manteleita
(karkeaksi raastettua appelsiinin kuorta)
tomusokeria

Valmistusohje

Hakkaa mantelit tai pähkinät rouheeksi.

Nosta leivinpaperi työpöydälle ja ripottele sille puolet
pähkinärouheesta.

Voitele yksitellen sulaneiden taikinalevyjen toiset puolet
juoksevalla hunajalla (jos se jähmettyy, pidä muutama sekunti mikrouunissa) ja
nosta levyt sitä mukaa pähkinärouheen päälle. Painele kevyesti niin pähkinät
tarttuvat hunajaan.

Voitele toiset puolet ja ripottele päälle loput
pähkinärouheesta.  Voit ripotella pinnalle myös appelsiinikuorensuikalepätkiä)
Leikkaa levyt pitkittäin veitsellä tai taikinapyörällä noin 1 cm:n levyisiksi
nauhoiksi. Kietaise spiraalille (ympäri useamman kerran etteivät kierteet aukea
uunissa) ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä myös lyhyitä
tikkuja, mutta niistä ei tule yhtä hauskan näköisiä.

Paista 225-asteessa 5-8 minuuttia uunin keskiosassa.

Tupsauta pinnalle pölysokeria ennen tarjoilua. Tarjoile kahvipöydän pikkuleipänä tai esim. hedelmäsalaatin
lisäkkeeksi.

VINKKI: Kun käytät suolapähkinöitä, saat
jännittävän suolaisen ja makean yhdistelmän.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)