Omena-rommirusinapiirakka

Omena-rommirusinapiirakka
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
Pohja valmiista taikinasta:
2pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (760 g)
tai Murotaikinaa (800 g)
tai pohja itse tehden:
2dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1tlleivinjauhetta
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
2kananmunaa
150gpehmeää voita tai margariinia
Täyte:
3isoa omenaa ohuina lohkoina (tai 6 pientä)
100grusinoita
3rklrommia tai hieman manteliesanssia
Pinnalle:
mantelilastuja
raesokeria

Valmistusohje

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan). Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikrossa. Tai valmista taikina itse tehden sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä 1 pkt pyöreää kauramurotaikinaa tai 2 sulanutta levyä murotaikinaa (1 pkt) tai puolet itse tehdystä taikinasta isohkon voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle rommirusinat ja omenalohkot. Tee piirakalle kansi toisesta paketista taikinaa kaaviloimalla siitä vuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Tai levitä loppu itse tehty taikina täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Omenoiden tilalla voit käyttää luumuja, kirsikoita tai keväällä raparperia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)