Omena-kauramuropiiraat

Omena-kauramuropiiraat
  • Syyskuu on kotimaisten omenoiden aikaa, tässä on maittava ja helppo pohje pienille omenaisille piiraille.
  • Kätevintä on tehdä pikkuiset piiraspohjat valmiista pakastetaikinasta, pohjaksi sopivat niin maittava Kauramuro- kuin perinteinen Murotaikina.
  • Myös pullataikinaa kannattaa kokeilla piiraspohjaksi. 
  • Perusohjeen lisäksi alla on kokeilijoille vinkki; lisää piiraisiin omenalohkojen päälle rommissa liotettuja pecan-pähkinöitä tai rusinoita.
8-10 kpl
1pktPyöreä Kauramurotaikina 380 g
Täyte:
n.½lomenalohkoja (4 omenaa)
1tlksmetanaa (120 g) tai kevyt fraichea
1muna
½-1dlsokeria
2tlvaniljasokeria tai kanelia

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Jaa sulanut taikina 8-10 osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille.

Levitä piiraspohjille ohuet omenalohkot. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja jaa lusikalla piiraille.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kauniin värisiksi. Nauti esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI: Kokeile lisätä piiraisiin omenalohkojen päälle pecan-pähkinöitä tai rusinoita (n. 1½ dl), joita liotat rommissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)