Omena-kauramuropiiraat

Omena-kauramuropiiraat

Syyskuu on kotimaisten omenoiden aikaa, tässä on maittava ja helppo pohje pienille omenaisille piiraille.  Kätevintä on tehdä pikkuiset piiraspohjat valmiista pakastetaikinasta, pohjaksi sopivat niin maittava Kauramuro- kuin perinteinen Murotaikina. Myös pullataikinaa kannattaa kokeilla piiraspohjaksi.  Perusohjeen lisäksi alla on kokeilijoille vinkki; lisää piiraisiin omenalohkojen päälle rommissa liotettuja pecan-pähkinöitä tai rusinoita.

8-10 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
n.½lomenalohkoja (4 omenaa)
1tlksmetanaa (120 g) tai kevyt fraichea
1muna
½-1dlsokeria
2tlvaniljasokeria tai kanelia

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Jaa sulanut taikina 8-10 osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille. Levitä piiraspohjille ohuet omenalohkot. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja jaa lusikalla piiraille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kauniin värisiksi. Nauti esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI: Kokeile lisätä piiraisiin omenalohkojen päälle pecan-pähkinöitä tai rusinoita (n. 1½ dl), joita liotat rommissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)