OATGOODS Punajuuririsotto

Punajuuririsotto
30 min, josta valmisteluaika

Punajuuririsotto sopii pimenevien iltojen nautintoihin.

Risottoon tuleva punajuuri ostetaan juureksena, etikkapunajuuret eivät sovi tähän ruokaan.

Risottoa valmistettaessa neste lisätään risottoon pikkuhiljaa sitä mukaa kun edellinen lisätty kiehuva neste on imeytynyt riisiin.

Risottoa on hyvä sekoittaa useasti, jotta se ei tartu pohjaan.

Mikäli pidät sinihomejuustosta, se sopii loihtimaan risotosta täyteläisen.

Nauti risotto sellaisenaan tai paista kylkeen kana- tai lohifilee.

Uusi OATGOODS Risottoriisi on arborioriisin ja 5 % OATGOODSin sekoitus.

Uutuudella saat hyvän risoton rakenteen. Risoton rakenne ei siis synny suurustamalla ruokaa, vaan suurus syntyy riisin omasta tärkkelyksestä OATGOODSin ansiosta.

n. 4:lle
1punasipuli
4punajuurta (n. 400 g)
2rklrypsiöljyä
4dlMyllyn Paras OATGOODS Risottoriisiä
1dlsitrus- tai appelsiinimehua tai hedelmäistä valkoviiniä
1rklkasvisfondia
1lvettä
½tlsuolaa
½tlrouhittua mustapippuria
½dltuoretta salviaa
1dlraastettua parmesaania tai vegaanista juustoraastetta
1-3rklvoita tai vegaanista margariinia
(n. 170gsinihomejuustoa, esim. Aura)
Annosten päälle:
tuoretta salviaa
raastettua parmesaania tai vegaanista juustoraastetta

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli hienoksi silpuksi. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi, saat noin 300 g raastetta. Kiehauta vettä reilusti.

Mittaa 2 rkl öljyä kattilaan. Laita sipulisilppu ja punajuuriraaste kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä. Lisää joukkoon riisi ja kuullota se läpikuultavaksi rasvassa noin minuutin ajan puulastalla sekoitellen.

Lisää appelsiini- tai laimennettua sitruunamehua tai hedelmäistä valkoviiniä riisiseoksen joukkoon, sekoita ja anna imeytyä seokseen, lisää myös fondi. Lisää kiehuvaa vettä aina 1 dl sitä mukaa kun edellinen erä on imeytynyt riiseihin. Lisää suola ja rouhaise mukaan mustapippuria mielesi mukaan. Silppua joukkoon tuoretta salviaa. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä melko usein sekoittaen, laske kypsymisaika veden lisäämisen alusta noin 20 minuuttia.

Lisää mukaan vielä raastettua parmesaania tmv. ja voita tai margariinia. Ota lämpö pois liedeltä. Voit vielä murustaa sinihomejuustoa karkeina paloina joukkoon, sekoita vain varovaisesti.

Jaa risottoa lautasiin, koristele annokset salvian lehdin ja ripottele päälle raastettua parmesaania tmv.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Erittäin hyvä ja tekee heti mieleni laittaa punajuuririsottoa. LK