OATGOODS Myslisämpylät

OATGOODS Myslisämpylät
1 t 50 min, josta valmisteluaika 1 t 30 min

OATGOODS-myslin avulla saat maistuvaa rakennetta ja suutuntumaa sämpylöihin.

Koska OATGOODS sisältää rypsiöljyä, taikinaan ei tarvitse lisätä rasvaa.

Koska marjoista tulee makeutta, tähän sämpylätaikinaan ei tarvitse lisätä sokeria hiivan ravinnoksi.

Myllyn Paras OATGOODS Mysli Vadelma-mustaherukka on herkullinen sekoitus täysjyväkauraa, vadelmia ja mustaherukkaa.

Tässä sämpylät on leivottu maustamattomaan jogurttiin, mikäli haluat, voit myös kokeilla mieluisia maustettuja jogurtteja.

Voit leipoa sämpylät myös piimään, käytä tällöin jogurtin tilalla piimää.

12-14 kpl
Sämpylätaikina:
2dlvettä
3dlMyllyn Paras OATGOODS Vadelma-mustaherukkamysliä
3dlpaksua maustamatonta jogurttia tai kaurajogurttia
50gtuorehiivaa
2tlsuolaa
n. 7dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
Pinnalle:
1dlpaksua maustamatonta jogurttia tai kaurajogurttia
3dlMyllyn Paras OATGOODS Vadelma-mustaherukkamysliä

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja sekoita OATGOODS-mysli joukkoon, anna seoksen imeytyä noin 2 minuuttia. Mittaa isoon taikinakulhoon jogurtti ja sekoita turvonnut mysliseos siihen. Liuota hiiva seokseen käsin. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Kun seos kuplii, lisää suola ja jauhot vähitellen. Alusta pehmeäksi taikinaksi käsin tai yleiskoneen taikinakoukulla. Leivo taikina heti leivonnan jälkeen pitkäksi tangoksi, leikkaa paloiksi ja pyörittele siitä sämpylöiksi. Laita sämpylät väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota sämpylöitä leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa reilun puolen tunnin ajan niin, että sämpylät kohoavat muhkeammiksi.

Voitele kohonneet sämpylät kauttaaltaan paksulla jogurtilla ja ripottele pinnalle OATGOODS-mysliä.

Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Nauti sämpylät tuoreeltaan, halkaise ja täytä mieleisiksi (esimerkiksi levitettä, juustoa tai kinkkua tai salaattia ja kurkkua). Pakasta ylimääräiset sämpylät jäähtyneinä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)