OATGOODS Jätski-marjakulhot marenkihunnulla

OATGOODS Jätski-marjakulhot marenkihunnulla
15 min, josta valmisteluaika 5 min

Kesän helpoin ja fiksuin herkku syntyy OATGOODS Granolasta ja kotimaisista marjoista.

Lisää vielä mieluisaa jäätelöä ja rahkaa tai valitse vain jompikumpi.

Valitse annoksiin OATGOODS Granola Rusina-omena, joka on herkullinen sekoitus rapeaksi paahdettua täysjyväkauraa, rusinaa ja omenaa tai OATGOODS Granola Auringonkukansiemen-mansikka, joka on herkullinen sekoitus rapeaksi paahdettua täysjyväkauraa, auringonkukansiemeniä ja mansikkaa.

Voit tehdä 2 annosta Granola Auringonkukansiemen-mansikalla ja punaisilla marjoilla ja 2 annosta Granola Rusina-omenalla ja mustikoilla.​

 

4:lle
Pohja:
1rklrypsiöljyä
3-4dlMyllyn Paras OATGOODS Granola Auringonkukansiemen-mansikka tai Granola Rusina-omena
3-4dlmansikoita, vadelmia ja punaherukoita tai mustikoita ja -mustaherukoita
1½-2dlvaniljarahkaa (esim. Skyr)
1½-2dlnougatjäätelöä
Marenki:
2kananmunan valkuaista
1dlsokeria
Pinnalle:
1-2rklMyllyn Paras OATGOODS Granola Auringonkukansiemen-mansikka tai Granola Rusina-omena

Valmistusohje

Öljyä uuninkestävät vuoat. Mittaa jokaisen pohjalle 1 dl granolaa. Voit käyttää myös isompaa vuokaa, johon kokoat yhden ison annoksen, joka voidaan jakaa kolmelle tai neljälle.

Mittaa päälle marjat, voit valmistaa erivärisillä marjoilla erivärisiä kulhoja. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisinä vuokiin.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, vatkaa sähkövatkaimella ainakin 5 minuuttia.

Nostele marjojen päälle vuorotellen rahkanokareita sekä isohkoja kuutioita jäätelöä. Ole nopea jäätelön kanssa.

Levitä lusikalla marenkivaahto jäätelön päälle niin, että jäätelö peittyy kokonaan. Ripottele pinnalle vähän granolaa. Nosta vuoat 250-asteisen uunin toiseksi ylimmälle tasolle 2–4 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat vähän väriä. Tarjoile herkut heti.

VINKKI: Voit tehdä herkut hedelmäpaloilla, esimerkiksi omena- ja luumukuutioilla tai mango- ja papaijakuutioilla. Käytä niitä 4 dl ohjeen marjojen tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)