OATGOODS Cookies

Oatgoods Cookies
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Tähän reseptiin sopivat mainiosti uudet Myllyn Paras OATGOODS tuorepuuroainekset, valitse mieluisa maku: Tuorepuuro Tropiikki tai Taateli Omena. Löydät lisätietoa OATGOODS-tuotteista täältä: https://www.oatgoods.fi/ .

Voit herkutella paremmalla mielellä, kun leivot OATGOODS-aineksista rypsiöljyllä maistuvia herkkuja. Toki voit käyttää halutessasi myös enemmän makua antavaa kookosöljyä tai voita.

Cookiestaikina ei saa olla liian kuiva eikä cookieita saa paistaa liian kauan.

Mittaa huolellisesti ja katso, että mitat eivät ole vajaita. Liian löysästä taikinasta leivotut cookiet jäävät mataliksi.

Amerikan tyyliin cookies-pikkuleivät saavat olla reilun kokoisia, mutta voit toki leipoa pienempiä herkkupaloja.

Voit lisätä ohjeeseen tummaa kaakaojauhetta ja tummaa suklaata, jolloin saat herkulliset suklaacookiet. Tai voit jättää edellisestä kaakaojauheen pois, jolloin suklaahiput erottuvat paremmin.

noin 12 kpl isoja pikkuleipiä
3dlMyllyn Paras OATGOODS Tuorepuuro Tropiikki tai Taateli Omena
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
½tlsoodaa
1dltummaa sokeria
100grypsiöljyä (tai kookosöljyä tai voita)
1rklhunajaa (15 g)
1muna

Valmistusohje

Mittaa puuroaines, jauhot, leivinjauhe, sooda ja sokeri kulhoon tarkasti. Sekoita ne keskenään.

Lisää rypsiöljy. Tai jos käytät kookosöljyä tai voita, sulata sen verran, että rasva muuttuu nestemäisiksi. Sulata myös hunajaa nestemäiseksi. Lisää hieman jäähtyneenä kuivien aineiden joukkoon. Lisää vielä muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Ota taikinasta isoja nokareita (40 g) leivinpaperin päälle uunipellille, asettele ne väljästi ja tasoita nokareet sormin tai lusikalla paksuiksi pyörylöiksi (n. 8 cm halkaisija).

Paista cookiet 175-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 7–9 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Mikäli pikkuleivät tarttuvat uunissa reunoistaan kiinni toisiinsa, leikkaa cookiet irti toisistaan heti kuumina uunista ottamisen jälkeen. Vedä leivinpaperi pois uunipelliltä tasaiselle alustalle ja anna keksien jäähtyä rauhassa.

Mikäli haluat suklaisia cookieita, voit lisätä taikinaan 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 50 g (6 palaa) tummaa suklaata rouheena.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)