OATGOODS Basilika-fenkolirisotto

OATGOODS Basilika-fenkolirisotto
25 min, josta valmisteluaika

Tämä risotto sopii hyvin juhlavaan pääruokailuun tai esimerkiksi pariskunnalle viikonloppuun vähän paremmaksi ruoaksi.

Mikäli et halua käyttää valkoviiniä, laita tilalle vedellä laimennettua juuri puristettua sitruunamehua.

Tarjoile tämän herkullisen risoton kanssa äyriäisiä, kalaa, kanaa tai vegaanista syötävää, myös laadukas pihvi sopii. Valmista ruoka niin, että se on valmista yhtä aikaa risoton kanssa.

Risoton tekeminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, sillä neste lisätään risottoon pikkuhiljaa sitä mukaa kun edellinen lisätty kiehuva neste on imeytynyt riisiin. Lieden äärellä tulee olla muutenkin paikalla, sillä risottoa on hyvä sekoittaa useasti.

Uusi OATGOODS Risottoriisi on arborioriisin ja 5 % OATGOODSin sekoitus.

Uutuudella saat hyvän risoton rakenteen. Risoton rakenne ei siis synny suurustamalla ruokaa, vaan suurus syntyy riisin omasta tärkkelyksestä OATGOODSIN ansiosta.

2:lle
1salottisipuli
2dlfenkolisilppua (100 g)
2rkloliivi- tai rypsiöljyä
3dlMyllyn Paras OATGOODS Risottoriisiä
1dlvalkoviiniä
1rklkasvisfondia
7 ½dlvettä
1tlsuolaa
(⅓ tljauhettua valkopippuria)
1dlraastettua parmesaania
n. 3rklvoita
1dltuoretta basilikasilppua
Annosten päälle:
tuoretta basilikaa
raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja leikkaa fenkoli hyvin pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vettä reilusti.

Mittaa 2 rkl öljyä kattilaan. Laita sipulisilppu ja fenkolikuutiot kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä. Lisää joukkoon riisi ja kuullota se läpikuultavaksi noin minuutin ajan rasvassa sekoitellen puulastalla.

Lisää valkoviini riisiseoksen joukkoon, sekoita ja anna imeytyä seokseen, lisää myös fondi. Lisää kiehuvaa vettä aina 1 dl sitä mukaa kun edellinen erä on imeytynyt riiseihin. Lisää suola ja halutessasi hieman valkopippuria. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä melko usein sekoittaen, laske kypsymisaika veden lisäämisen alusta 20 minuuttia.

Ota lämpö pois liedeltä. Lisää mukaan vielä raastettua parmesaania ja voita. Silppua lopuksi runsaasti tuoretta basilikaa ja sekoita se risoton joukkoon. Maista lopuksi täyteläinen maku. Jaa risottoa lautasiin, koristele annokset basilikan lehdin ja ripottele päälle raastettua parmesaania. Tarjoile muu valitsemasi tarjottava (äyriäisiä, kalaa, kanaa tai lihaa tai vegaanista syötävää) yhtä aikaa risoton kanssa valmistettuna.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)