OATGOODS arkirisotto uunissa

OATGOODS Arkirisotto uunissa
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Uusi OATGOODS Risottoriisi on arborioriisin ja 5 % OATGOODSin sekoitus.

Uutuudella saat hyvän risoton rakenteen. Risoton rakenne ei siis synny suurustamalla ruokaa, vaan suurus syntyy riisin omasta tärkkelyksestä ja tässä OATGOODSIN ansiosta.

Uutuus sopii hyvin niin arkisempiin kuin juhlavampiin risotoihin.

Tämä risotto sopii arkeen, mutta saat siitä täyteläisemmän, kun käytät runsaammin makua antavia aineita.

4:lle
1sipuli tai punasipuli
2rklrypsiöljyä
3dlMyllyn Paras OATGOODS Risottoriisiä
1-2rkllimestä puristettua mehua
(2rklsitruunankuoriraastetta)
6dlkasvis-, kala- tai kanalientä (vettä + 1 liemikuutio tai 1 rkl fondia)
n. 1tlsuolaa
n. 1tlrouhittua mustapippuria
2porkkanaa
100gparsakaalia
2-3dlpaistettua (broilerin) jauhelihaa, fileepaloja tai sellaisenaan härkistä tai kesäkurpitsaa
n. ½dlraastettua parmesaania
½dlpersiljasilppua
(n. 2rklvoita
tai
1dlkermaa tai kauraranskankermaa)
Annosten päälle
raastettua parmesaania
limen lohkoja

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat, pilko parsakaali.

Kiehauta kasvis-, kala- tai kanaliemi.

Mittaa 2 rkl öljyä pannun pohjalle. Laita sipulisilppu kuullottumaan pannulle keskilämmölle. Sekoittele välillä. Lisää riisi joukkoon ja kuullota se läpikuultavaksi rasvassa noin minuutin ajan puulastalla sekoitellen.

Purista limestä mehua ja raasta halutessasi hyvin pestyn limen kuorta. Lisää nämä kuuman riisiseoksen joukkoon ja anna imeytyä seokseen.

Kaada riisiseos öljyttyyn uunivuokaan tai kannelliseen pataan ja kaada päälle kuuma liemi.  Sekoita joukkoon pilkotut kasvikset, paistettua (broilerin) jauhelihaa tai fileepaloja tai härkistä tai kesäkurpitsakuutioita. Laita vuoka 225-asteisen uuniin alimmalle ritilätasolle ja anna kypsyä 15 minuuttia.

Ota risotto pois uunista. Sekoita risoton joukkoon raastettua parmesaania ja halutessasi voita tai haluamaasi kermavalmistetta. Maista risoton hyvä maku, lisää tarvittaessa maustavia aineita. Laita risotto takaisin uuniin vielä 5 minuutiksi. Risotto saa jäädä löysähköksi ja riisit saavat tuntua napakalta suussa.

Jaa risottoa lautasille, koristele annokset päälle raastetulla parmesaanilla ja sitruunalohkoin. Nauti heti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)