Mustikkapiiraset ilman uunia Kaurakakkupohjille

Mustikkapiiraset ilman uunia Kaurakakkupohjiin, Canon kameran kuva, Arja
10 min, josta valmisteluaika

Kaurakakut toimivat tässä ohjeessa muodikkaiden nopeasti valmistuvien ”no oven” -piiraiden pohjina.

Poimi mustikat metsästä tai torilta, talvella voit käyttää pensasmustikoita.

Mustikkapiiraiden pohjiksi sopivat OATGOODS Original Kaurakakut, jotka ovat kuin riisikakkuja, mutta ne on valmistettu kaurasta.

Valmista piiraat juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat eivät pehmene.

Rapea pohja ja pehmeä päällys suomalaisin metsämustikoin - hento kesäinen maku parhaimmillaan!

4:lle 2 kpl mustikkapiirasia
Piiraspohjat:
2/3pktMyllyn Paras OATGOODS Kaurakakkuja, Original (8 kaurakakkua)
Mustikkatäyte:
2dlmustikka- tai marjahilloa tai survottuja mustikoita
sokeria
Rahkavaahto:
2dlvispikermaa
½dlsokeria
200gmaitorahkaa
1tlvaniljasokeria
½tlkardemummaa
TAI 200 g valmista vanilja- tai mustikkarahkaa
Päälle:
n. 2dlmustikoita
(syötäviä kukkia: orvokin, puistolemmikin, ruiskaunokin tai maitohorsman kukkia)

Valmistusohje

Survo mustikkatäytettä varten mustikat. Lisää joukkoon makusi mukaan sokeria. Tai käytä mustikkahilloa.

Vaahdota rahkavaahtoa varten kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa, vispaa joukkoon rahka. Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla.

Levitä mustikkasurvosta tai -hilloa ohueksi kerrokseksi kaurakakuille juuri ennen tarjoilua. Jätä reunoja vähän ilman täytettä, jotta se ei valu. Levitä päälle kerros rahkavaahtoa tai valmista maustettua rahkaa. Täytä piirasten pinta kauniisti yhdellä kerroksella mustikoilla niin, että reunoille jää rahkavaahtoreunus. (Koristele halutessasi syötävin kukin.) Nauti heti.

Vegaaninen vinkki: Käytä rahkavaahdon Kauratuorejuustoa, mausta se kuten rahkavaahto.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)