Marjaisa seeprapiirakka

marjaisa-seeprapiirakka
4 t , josta valmisteluaika 1 t
Pohja:
125gvoita
1dlfariinisokeria
4 ½dl (n. 275 g)Myllyn Paras OATGOODS granolaa (Auringonkukansiemen-mansikka)
Täyte:
4liivatelehteä
300gsuomalaisia vadelmia
300gmetsämustikoita
2dlvispikermaa
150gvalkosuklaata
200gvaniljatuorejuustoa
¾dlsokeria
1dlvettä

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Lisää fariinisokeri ja granola. Laita seos pariksikymmeneksi minuutiksi jääkaappiin tai jäähdytä huoneenlämmössä, kunnes rasva jähmettyy ja saat tasaisen ”taikinan”. Painele sitten piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja mustikat huolellisesti mahdollisimman sileäksi soseeksi. Pidä soseet erillään.

Vatkaa vispikerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Yhdistä suklaasula vaniljatuorejuuston ja sokerin kanssa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi valkosuklaaseokseen ja sekoita sitten kermavaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita toiseen vadelmasose ja toiseen mustikkasose.

Kaada täytteitä vuorotellen vuoan keskelle. Levitessään ne muodostavat rengaskuvion. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)