Maija Myöhäisen Kirjolohipiirakka

Myllyn Paras
uunipellillinen, 36-42 palaa
2pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (2 x 500 g)
Täyte:
2ps (600 g) maustettuja kirjolohisuikaleita tai 600 g tuoretta kirjolohta tai lohta
300gpakastepinaattia tai 2-3 l nokkosia
1ps(200 g) pakastesipulikuutioita + 2 tl öljyä
1ps(300 g) pakastekukkakaalia
1-2dlhienonnettua tilliä
3dlmaitoa
3munaa
mustapippuria myllystä
½-1tlsuolaa
200gkevyttuorejuustoa

Valmistusohje

Anna taikinan sulaa leivinpaperin päällä. Kauli ja
taputtele se kahden osittain päällekkäin olevan leivinpaperiarkin päällä pellin+
reunojen kokoiseksi levyksi. Vedä uunipellille. Jos pohjasta tulee mielestäsi
liian paksu, tee pinnalle muutamia koristesuikaleita tai kuvioita muotilla.

Leikkaa tuore kala viipaleiksi ja edelleen 1-2 cm:n
suikaleiksi. Mausta suolalla (vajaa 1 tl) ja musta- tai valkopippurilla
(myllystä). Jos käytät maustettuja kalasuikaleita, valuta niistä ylimääräinen
mausteliemi pois.

Jos asut paikassa missä voit kerätä nokkosta, katso puhdas
paikka ja kerää nuoria nokkosia 2-3 l hansikkaat kädessä. Huuhdo hyvin, kiehauta
vedessä 2-3 minuuttia ja huuhdo kylmällä vedellä niin väri säilyy parempana.
Purista vesi pois kämmenten välissä ja leikkaa nokkospallo muutamaan osaan.

Kaada sipulikuutiot kulhoon, pirskota päälle öljy ja
kypsennä pehmeiksi mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Voit käyttää myös
pakastepurjoa.

Vatkaa sekaisin munat, maito ja tuorejuusto. Mausta
ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita keskenään kalasuikaleet, tilli tai
ruohosipuli, sipulisilppu, sulanut kukkakaali ja sulanut (valuta neste pois)
pakastepinaatti tai esikäsitellyt nokkoset ja levitä seos tasaisesti
taikinalevylle. Kaada päälle munamaito-juustoseos. Nosta pinnalle mahdolliset
koristeet ja voitele reunat ja koristeet halutessasi munalla (voiteluun kuluu
vain ½ muna, lisää toinen puoli munamaidon joukkoon).

Paista uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla
225-asteessa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä vähän aikaa ennen leikkaamista.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)