Lohi-jyväpastavuoka

Lohi-jyväpastavuoka

Jyväpasta on riisin muotoinen pasta, joka imee itseensä hyvin makuja (enemmän kuin riisi). Tuorejuuston maku vaikuttaa vuoan lopputulokseen, mitä mausteisempaa ruokaa haluat, sitä voimakkaamman juuston voit valita.  Maista valmista seosta. Jos sitruunapippuri ja kala ovat suolattomia, lisää suolaa. Vuokaan voi lisätä myös kasviksia tai sieniä.

n. 6:lle
dlMyllyn Paras Jyväpastaa
7dlvettä
2rklkalafondia
2sipulia
1rssitruuna- tai valkosipulituorejuustoa (n. 200 g)
1-2tlsitruunapippuria
½dlhienonnettua tilliä
400glohta suikaleina
2dlkermaa
3dlmaitoa
2munaa

Valmistusohje

Keitä jyväpastaa kalaliemessä 6 minuuttia. Sekoita kattilaan hienoksi hakattu sipuli, tuorejuusto ja mausteet. Voitele uunivuoka. Levitä puolet jyväpastaseoksesta vuoan pohjalle, laita päälle lohisuikaleet ja niiden päälle loppu jyväpastaseos. Sekoittele keskenään tai jätä kerroksittain. Sekoita kerma, maito ja munat, kaada seos vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 min, kunnes munamaito on hyytynyt.

VINKKI: Lohen tilalle voi laittaa paistettuja broilerin fileepaloja, vaihda tällöin kalafondi kanafondiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)