Laskiaispullakakku

Laskiaispullasisarukset
1 t 40 min, josta valmisteluaika 30 min
20 pikkupullaa = 1 laskiaispullakakku
Pullataikina:
dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
n. 8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
100gvoita tai margariinia
Voitelu:
1muna
Täytevaahto:
3dlvispikermaa
½dlsokeria
300gtuorejuustoa
150gsuolatoffee- tai mantelisuklaata
Lisäksi väliin:
n. 2dlmansikkahilloa
n. 100gmantelimassaa
Pinnalle:
tomusokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

Kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta 20 pikkupullaa. Laita pullat leivinpaperille uunipellille vieri viereen ja anna kohota leivinliinan alla. Kun pullat kohoavat, ne tarttuvat toisiinsa yhtenäiseksi kakuksi.

Voitele kohonnut laskiaispullakakku munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Rouhi suklaa ja lisää se vaahtoon.

Leikkaa laskiaispullakakun pullista yläosat irti. Laita joka toisen pullan keskelle muutama ohut mantelimassasiivu ja joka toisen pullan keskelle reilu nokare mansikkahilloa. Levitä tai pursota täytteiden päälle runsaasti täytevaahtoa. Aseta pullien yläpuolet takaisin paikoilleen. Siivilöi laskiaispullakakun pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)