Kolmen tähdejuuston risotto

Kolmen tähdejuuston risotto
30 min, josta valmisteluaika

Käytä juustotarjottimelta jääneitä juustoja risottoon.

Risottoon sopivat hyvin erilaiset juustot, mitä voimakkaampia juustot ovat, sitä vahvempi risotto tulee olemaan maultaan.

Juustoiksi sopivat esimerkiksi hollantilainen puolikova, rasvainen gouda (rasvaa 35 %), jonka voimakkuus riippuu juuston kypsytysajasta ja sveitsiläinen kova, melko voimakas appenzeller sekä miedohko, homeella kypsytettyä camembert, (rasvaa 22 %) tai sitä vielä miedompi brie.

Juustojen ansiosta risottoon ei tarvitse käyttää kuin vähän suolaa.

Mikäli et halua käyttää valkoviiniä, laita tilalle vedellä laimennettua juuri puristettua sitruunamehua.

Risoton tekeminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, sillä neste lisätään risottoon pikkuhiljaa sitä mukaa kun edellinen lisätty kiehuva neste on imeytynyt riisiin. Lieden äärellä tulee olla muutenkin paikalla, sillä risottoa on hyvä sekoittaa usein.

n. 4 annosta
2salottisipulia
2rkloliivi- tai rypsiöljyä
3dlMyllyn Paras OATGOODS Risottoriisiä, 250 g (1 pss)
1dlvalkoviiniä
1rklkasvis- tai kantarellifondia
dlvettä
50grucolaa tai 100 g avokadoa
150ggoudaa ja appenzelleria raasteena sekä camembertia tai brietä pieninä paloina
½tlrouhittua mustapippuria
tlsuolaa)
Annosten päälle:
parmesania

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta vettä reilusti.
  2. Mittaa 2 rkl öljyä kattilaan. Laita sipulisilppu kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota se läpikuultavaksi sekoitellen rasvassa puulastalla noin minuutin ajan. Lisää valkoviini riisiseoksen joukkoon, sekoita ja anna imeytyä seokseen, lisää myös fondi. Lisää kiehuvaa vettä aina 1 dl sitä mukaa kun edellinen erä on imeytynyt riiseihin.
  3. Anna risoton kypsyä miedolla lämmöllä melko usein sekoittaen, laske kypsymisaika veden lisäämisen alusta 20 minuuttia.
  4. Puhdista ja leikkaa valitsemasi vihreä kasvis hyvin pieniksi kuutioiksi. Jos käytät avokadoa, sivele se valkoviinillä tai sitruunalla, jotta avokado ei tummu. Lisää nämä risoton joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa, avokadolle ja rucolalle riittää vain kuumennus juuri ennen risoton valmistumista.
  5. Ota lämpö pois liedeltä. Lisää mukaan juustot, pehmeät juustot pieninä paloina ja kovat karkeana raasteena. Mausta risotto pippurirouheella, maista lopuksi täyteläinen maku, lisää tarvittaessa varovaisesti suolaa.
  6. Jaa risottoa lautasiin, ripottele päälle raastettua parmesaania.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)