Kiukkuista penne-pastaa

Myllyn Paras
4:lle
320g
100gpancettaa (Italian pekonia) tai hyvin tiivistä pekonia suikaleina
1prktomaattimurskaa (n. 450 g)
20gvoita
1keskikokoinen sipuli pieninä kuutioina
1valkosipulinkynsi hienoksi hakattuna
1tuore chilipalko halkaistuna ja siemenet poistettuna
60gpecorino- tai parmigiano reggiano -juustoraastetta
suolaa ja ripaus sokeria

Valmistusohje

Hauduta sipuli, valkosipuli ja pekoni miedolla lämmöllä voissa kunnes sipulit vähän pehmenevät.

Lisää tomaattimurska, pane joukkoon chilipalon puolikkaat ja keitä, välillä maistellen kunnes chili on antanut tarpeeksi tulisuutta kastikkeeseen. Kastike saa olla kohtalaisen tulinen, "kiukkuinen". Poista chilit ja keitä tarvittaessa kastike sopivan sakeaksi (jos tomaattimurska on tiivistä, voi olla, ettei tarvitse keittää enää, vaan joudut lisäämään tilkan vettä). Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

Vähennä pakkauksen keittoajasta yksi minuutti ja keitä pennet suolalla maustetussa vedessä, kaada lävikköön, ravista keitinvesi hyvin pois ja kaada heti tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää samalla 1-2 rkl juustoa ja kuumenna hyvin. Annostele syville lautasille ja tarjoa loput juustosta erikseen.

Resepti:
Resepti kirjasta: Eero Mäkelä, sata parasta Näitä aterioita et unohda. Kustantaja Otava

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

nam