Kinkkupastavuoka

Kinkkupastavuoka

Maistuva kinkkupastavuoka on koko perheen suosikki.  Samalla se antaa puhtia koko päivälle ja maistuu jokaiselle, myös eväänä.  Pieni ripaus chiliä tai kuivayrttejä antaa mukavasti potkua vuokaan.

1psMyllyn Paras Ruis-Kaurapastaa
200-250gkinkkusuikaleita
1-2dltuoreita herkkusieniä
1sipuli
1-2valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1tlktomaattimurskaa + tilkka vettä purkin huuhteluun
dlruokakermaa (esim. kolme juustoa)
1-2dljuustoraastetta
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
halutessasi ripaus chiliä ja vähän oreganoa tai basilikaa kuivattuna tai tuoreena

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita pastavesi kiehumaan, iso kattilallinen vettä. Silppua sipulit pieneksi ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Kuullota sipuleita hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet, anna ruskistua. Kaada sekaan myös kinkkusuikaleet ja pyörittele hetki. Kun pastavesi kiehuu, lisää veteen noin 1 tl suolaa ja kaada pastat kattilaan. Keitä pastaa VAIN 3-4 MIN ajan, paketissa mainitun 8 minuutin sijaan. Pasta kypsyy vielä uunissa ja näin vältät sen lötkistymisen. Kaada pannulle tomaattimurska ja huuhtele purkki vielä pannulle tilkalla vettä. Lisää mausteita ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää pannulle myös kerma ja anna kiehua vielä pari minuuttia ja tarkista maku.  Valuta pasta, kun se on vielä reilusti raakaa ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon kastike ja sekoita. Laita koko komeus uuniin ja anna hautua vähintään 15-20 minuuttia, jonka jälkeen lisää vielä juustoraaste pinnalle ja anna sulaa uunissa noin 5 minuuttia. Voit antaa hautua pidempäänkin, tällöin voit laskea lämpötilaa 150 asteeseen.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)