Kevättalven Karpalopiiras

Myllyn Paras
10:lle
2munaa
1dlsokeria
1dlrypsiöljyä
2rklappelsiinimehua
½dlfariinisokeria
½tlsoodaa
1tlkanelia
dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
Täyte:
n.5dlkarpaloita
2tlkkermaviiliä (á 200 g)
1muna
2-4rklsokeria
2rklvaniljasokeria
½tlkardemummaa
2-4rklmantelirouhetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muut aineet ja kääntele
taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Levitä taikina voideltuun, 26-28-senttiseen
piirasvuokaan. Lisää piiraspohjalle karpalot tasaisesti. Ripottele karpaloiden
päälle hieman sokeria. Paista piirasta 200-asteesen uunin keskitasolla 15
minuuttia.

Sekoita kermaviili, muna, sokerit, kardemumma ja mantelirouhe. Levitä seos
puolikypsälle piiraalle. Paista vielä 15 minuuttia.

Resepti:
Sakari Lahtinen, Elimäki. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Ihmettelen tätä ohjetta, että miten tämä aines mahtuu piirakkavuokaan. Ei ainakaan minun vaikka puolitin täytteen.
Piirakka mahtuu 26-28 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta