Kanakuppinuudeli ja japanilainen soijakananmuna

Kanakuppinuudeli ja japanilainen soijakananmuna
12 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min

Kananmakuista kuppinuudelia kohennellaan tässä  japanilaisilla soijakananmunilla, jotka kuuluvat jokaisen ramen-kuppilan vakio-ohjelmistoon. Tee kerralla neljä kananmunaa. Ne säilyvät heittämällä muutaman päivän jääkaapissa, ja soveltuvat hienosti lisukkeeksi tai leivän päälle.

1:lle
1kplMyllyn Paras Kuppinuudeli Kananmakuinen
2kananmunaa
1dlvettä
1dlsoijakastiketta
½dlmiriniä
1valkosipulinkynttä murskattuna
2kevätsipulia pilkottuna
15ginkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna
2tähtianista
mungpavun ituja
tuoretta korianteria

Valmistusohje

  1. Lämmitä vesi kattilassa kiehuvaksi. Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmän juoksevan veden alla ja kuori.

  2. Sekoita kulhossa marinadiksi vesi, soijakastike, mirin, valkosipuli, kevätsipuli, inkivääri ja tähtianikset.

  3. Pane munat kulhoon ja kaada päälle marinadi. Marinoi kelmulla peitettynä jääkaapissa 12 tuntia.

  4. Ravista nuudelikuppia, avaa kansi ja lisää kiehuvaa vettä kuppiin merkittyyn rajaan asti. Sekoita ja laita kansi takaisin, anna hautua noin 5 minuuttia. Sekoita ja lisää pinnalle kuorittu soijamuna ja reilu annos ituja. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)