Kanakuppinuudeli ja japanilainen soijakananmuna

Kananmakuista kuppinuudelia kohennellaan tässä japanilaisilla soijakananmunilla, jotka kuuluvat jokaisen ramen-kuppilan vakio-ohjelmistoon. Tee kerralla neljä kananmunaa. Ne säilyvät heittämällä muutaman päivän jääkaapissa, ja soveltuvat hienosti lisukkeeksi tai leivän päälle.
1 | kpl | Myllyn Paras Kuppinuudeli Kananmakuinen |
2 | kananmunaa | |
1 | dl | vettä |
1 | dl | soijakastiketta |
½ | dl | miriniä |
1 | valkosipulinkynttä murskattuna | |
2 | kevätsipulia pilkottuna | |
15 | g | inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna |
2 | tähtianista | |
mungpavun ituja | ||
tuoretta korianteria |
Valmistusohje
-
Lämmitä vesi kattilassa kiehuvaksi. Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmän juoksevan veden alla ja kuori.
-
Sekoita kulhossa marinadiksi vesi, soijakastike, mirin, valkosipuli, kevätsipuli, inkivääri ja tähtianikset.
-
Pane munat kulhoon ja kaada päälle marinadi. Marinoi kelmulla peitettynä jääkaapissa 12 tuntia.
-
Ravista nuudelikuppia, avaa kansi ja lisää kiehuvaa vettä kuppiin merkittyyn rajaan asti. Sekoita ja laita kansi takaisin, anna hautua noin 5 minuuttia. Sekoita ja lisää pinnalle kuorittu soijamuna ja reilu annos ituja. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Kommentoi reseptiä