Jyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydämin

Jyväpastalla täytetyt tomaatit vuohenjuustosydämin

Jyväpasta on riisinmuotoinen pasta, joka imee itseensä hyvin makuja (enemmän kuin riisi). Täytä hyvin maustetulla jyväpastalla tomaatteja tai muita kasviksia. Tomaattien tulee olla kiinteitä ja mieluiten jääkaappikylmiä, kun niitä koverretaan. Täytteen määrän menekkiin vaikuttaa kasvisten koko. Jos täytettä jää yli, sitä voi syödä sellaisenaankin. Vuohenjuustosydän on kruunu maulle, toki myös muita juustoja voi käyttää. Sopii alkupalaksi, pääruoan lisukkeeksi tai vaikka elokuun rapujuhliin. Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Jesse Kamras ja Arja Elina Laine.

4-6:lle
8-12kiinteää tomaattia
Täyte:
1-2rklrypsiöljyä+voita
1punasipuli
1porkkana suikaleina
4dlvettä
1rklkasvisfondia (tai yksi kasvisliemikuutio)
1-2tlrouhittua mustapippuria
2dlMyllyn Paras Jyväpastaa
1rklsitruunamehua
tomaattien sisukset
1dltimjamia
200gvuohenjuustoa

Valmistusohje

Leikkaa hatut irti jääkaappikylmiltä tomaateilta ja koverra sisukset pois varovasti niin, että kuoret jäävät ehjiksi. Paista silputtu sipuli ja suikaloitu porkkana öljy-voiseoksessa kasarissa. Lisää vesi, fondi ja pippuria, anna kiehahtaa. Lisää jyväpasta ja tomaattien koverretut sisukset, anna kiehua 5 minuuttia. Silppua joukkoon reilusti timjamia.  Jaa täyte tomaattien sisään, laita jokaisen tomaatin keskelle kuutio vuohenjuustoa ”sydämeksi”. Aseta hatut paikoilleen. Paista 225-asteisen uunin keski- tai ylätasolla n. 15 min. Koristele timjamilla.

VINKKI: Kokeile tehdä samalla ohjeella täytettyjä herkkusieniä tai kesäkurpitsa- tai paprikaveneitä. Kokeile täytteisiin myös makupastoja: Myllyn Paras Pippuripastaa, Pestopastaa tai Tomaatti-Chilipastaa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Pidin!Yksinkertainen ja kiva alkupala:) En ole tiennyt Jyväpastan olemassa olosta ennemin. Kiitos.