Jyväpastalla täytetyt tomaatit

Jyväpastalla täytetyt tomaatit

Täytä hyvin maustetulla jyväpastalla tomaatteja tai muita kasviksia. Tomaattien tulee olla kiinteitä ja mieluiten jääkaappikylmiä, kun niitä koverretaan. Tomaattien koko vaikuttaa täytteen määrän menekkiin. Jos täytettä jää yli, sitä voi syödä sellaisenaankin. Raejuusto on terveellisin juusto täytteeksi, mutta toki myös muita juustoja voi käyttää. Sopii alkupalaksi tai pääruuan lisukkeeksi tai juhlapöytään yhdeksi lajiksi. Kylli Kukk, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat jyväpastalla ja salviaraejuustolla täytettyjä tomaatteja I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video ohjeen alta.

4 henkilölle 2 kpl alkupalaksi tai lisäkkeeksi
8kiinteää isoa tomaattia
Täyte:
1rklrypsiöljyä
1sipuli hienonnettuna
150gohuita kaalisuikaleita
3dlvettä
1rklkasvisfondia
1dlMyllyn Paras Jyväpastaa
1rkusalviaa
tljauhettua valkopippuria
200graejuustoa

Valmistusohje

Paista silputtua sipulia ja kaalisuikaleita kasarissa öljyssä. Lisää vesi ja kasvisfondi, anna kiehahtaa. Lisää jyväpasta ja anna kiehua 6 minuuttia. Ota pois liedeltä, mausta ruukullisella silputtua salviaa, valkopippurilla ja lisää raejuusto. Leikkaa tomaateista hatut irti ja koverra lusikalla sisusta pois. Täytä seoksella ja aseta tomaatit pystyyn korkeareunaiseen uunivuokaan. (Koverretun tomaatin voit esim. käyttää salattiin tai syödä sellaisenaan.) Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

VINKKI: Samalla seoksella voit täyttää myös muita vihanneksia, esim. sipuleita, kesäkurpitsoja tai paprikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)