Juustoiset tipusipsit

Rapeat sipsit
18 min, josta valmisteluaika 8 min

Nämä sipsit syntyvät kätevästi vain kolmella aineella!

Raasta raaka myskikurpitsa karkeaksi raasteeksi.

Mikäli kauniin keltaista myskikurpitsaa ei ole, käytä porkkanaa.

Emmental-raasteella syntyy perinteinen juustoinen sipsi, cheddar-raasteella syntyy aromaattisempi tulos ja mozzarella-raasteella syntyy lapsille miedomman makuinen sipsi.

Angry Birds Hatchlings Kaura-Riisipuuro on uutuus, jossa hiutaleet ovat valssattu kiinni toisiinsa.

n. 12 kpl
Sipsit:
70gmyskikurpitsaa (1 dl tiiviiksi painettua raastetta)
70gemmental-, cheddar tai mozzarella -juustoraastetta (1½ dl)
1dlAngry Birds Hatchlings Kaura-riisipuuroa
(⅓ tlsuolaa)
Dippi:
2dlkermaviiliä
1rkltuoretta timjamia
½tlyrttisuolaa
hiven pippurirouhetta

Valmistusohje

Kuori ja raasta pala myskikurpitsaa. Raasta myös juusto, mikäli se ei ole valmiiksi raastetta. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota taikinasta ruokalusikalla pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille, tasoita ne niin mataliksi kuin pystyt ja tasoita myös reunat pyöreiksi. Paista sipsejä 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 8 minuuttia kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.

Sekoita paistamisen aikana dippikastikkeen aineet keskenään ja laita pieneen kulhoon tarjolle.

Vinkki: Kun lisäät sipsiseokseen yhden kananmunan, saat maistuvia juustokeksejä, jotka ovat kiinteämpiä ja pehmeämpiä kuin sipsit.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)