Juhlasalaatti Makupastoilla

Juhlasalaatti Makupastoilla

Tee juhliin salaattia makaronista, jossa on itsessään makua (Pestopasta tai Tomaatti-Chilipasta). Älä keitä salaattiin tulevaa makaronia liikaa ja huuhdo pasta heti keittämisen jälkeen lävikössä kylmällä vedellä.  

10:lle, 2-3 dl annos
4-5dlMyllyn Paras Pestopastaa
200gvihreää parsaa tai sokeriherneen palkoja
n.15kplretiisejä (100 g)
100gkevätsipulia (n. 2 - 3 kpl varsineen)
300gmansikoita, vesimelonia tai tuoretta ananasta
200gmini mozzarella juustopalloja
400gsavustettua lohta tai katkarapuja
100gsalaattisekoitusta (esim. punamangoldia, vuonankaalia, tammenlehvää, rucolaa, vihersalaattia)
tuoretta tilliä tai basilikaa
Salaatinkastike:
1-2sitruunan puristettu mehu
dlrypsiöljyä
2rkljuoksevaa hunajaa
2-3rklpestokastiketta

Valmistusohje

Puhdista ja kuori vihreät parsat tai puhdista sokeriherneen palot ja kypsennä kiehuvassa vedessä yhdessä pastojen kanssa 5 min. Valuta lävikössä huuhtoen ne yhdessä kylmällä vedellä.  Viipaloi puhdistetut retiisit ja sipulit varsineen. Puhdista mansikat tai kuori ja kuutioi vesimeloni tai ananas. Paloittele kala tai valuta katkaravut. Asettele salaatin ainekset kerroksittain isoon kulhoon tai voit myös sekoittaa kaikki salaatin ainekset nopeasti.  Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarkista maku. Kaada kastike salaatin joukkoon maustamaan sitä. Koristele ennen tarjoilua tuoreella tillillä tai basilikalla.

VINKKI: Voit käyttää savulohen tilalla savukinkkua, savukalkkunaa tai savujuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

4-5 dl pastaa kypsennettynä vai kypsentämättömänä?
4-5 dl kypsentämätöntä pastaa, jotka kypsennetään ohjeen mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos tämä on ns. lisukkeena ruualla, riittääkö 2 annosta noin 30 henkilölle?
Kaksi annosta riittää jos tarjolla on pääruoka tai paljon muuta tarjottavaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta