Joulutortut ala Kasmir

Joulutortut ala Kasmir
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (1 kg)
Marmeladi:
4kypsää banaania (mitä tummempia, sen parempi)
dlrusinoita
2dlkookossokeria (fariinisokerikin käy)
2rklkanelia
2dltummaa rommia
1dlomenaviinietikkaa
2rklvoita

Valmistusohje

Laita rusinat kattilaan, lisää 1 dl rommia ja peitä loput vedellä. Keitä rusinoita, kunnes ne ovat pehmeät ja turvonneet. Siivilöi rusinat ja ota liemi talteen. Soseuta rusinat osan liemen kanssa. Kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla. Laita voita kattilaan ja freesaa banaanimurskaa. Lisää sokeri ja anna banaanimurskan karamellisoitua. Lisää sen jälkeen 1 dl rommia ja 1 dl omenaviinietikkaa. Siirrä banaanimurska rusinapyreen sekaan tehosekoittimeen ja lisää kaneli. Aja sileäksi. Massan pitäisi tässä vaiheessa olla koostumukseltaan aavistuksen verran löysempää kuin perinteisen luumumarmeladin. Siirrä banaanitäyte säilytysastiaan ja laita kylmään noin puoleksi tunniksi. Massan jäähdyttyä sitä on helpompi käsitellä. Jos massaan jää ura, kun lusikoit sitä, on se riittävän jäähtynyttä käsiteltäväksi. Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun.  Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 rkl marmeladia. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Resepti:
Kasmir

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)