Hattarainen marjapiirakka

Myllyn Paras
6-8 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
300-400gpakastemarjoja
vähän sokeria
Pinnalle:
1kananmunan valkuainen
3rklhienoa sokeria

Valmistusohje

Painele sulanut taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Levitä päälle jäisen marjat ja ripsauta sekaan vain vähän sokeria. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200-225-asteessa n. 20 minuuttia. Vatkaa valkuainen kovaksi kiinteäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Kun piirakka on lähes kypsä, ota se uunista. Siirrä ritilä uunin keskimmäiselle tai toiseksi ylimmälle tasolle. Nosta valkuaisvaahdosta nokareita marjojen päälle ja työnnä piirakka uudelleen uuniin. Kypsennä vielä n. 10 minuuttia eli kunnes marenkipalloset alkavat saada vähän väriä. Tarjoa piirakka vähän jäähtyneenä jälkiruoaksi tai päiväkahvin kanssa.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Nannalta näyttää :)
Hyvää oli.