Halloween Bi Boom Bap

Halloween Bi Boom Bap

Kasmir ja Axl Smith kokkaavat Cooking with Kasmir -ruokaohjelmassa, katso video ohjeen alta!

1myskikurpitsa
300gsavukylkeä
4kevätsipulia
1hopeasipuli
1tomaatti
4valkosipulinkynttä
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
2munaa
Lisäksi:
kalakastiketta
spirachaa
suolaa
soijaa
voita
kuivattua merilevää

Valmistusohje

Tämä resepti on laadittu Halloweenin kunniaksi. Ruokana on korealainen kurpitsapyttipannu "Bi Boom Bap". Kyseessä on Bi Bim Bapista vaikutteita saanut pyttipannu eli spydäri. Soijavoissa paistettuja kurpitsakuutioita, savukylkeä, kimchiä, pikkelöityä daikonia, kuivattua merilevää, paistettu kananmuna ja spirachaa. Halloweenin kunniaksi korvataan riisi kurpitsalla. Bonuksena valmistettiin kalakastikkeella ja limellä maustettuja kokonaisia ohrasuurimoita, joka toimii "valemätinä".

Soijavoi: Kirkasta normaalisuolaista voita. Lisää kirkastettuun voihin vähäsuolaista soijaa 1:1 mittasuhteella. Vatkaa vispilällä tai sauvasekoittimella seos tasaiseksi. Anna olla huoneenlämmössä.

Kurpitsa & Savukylki: Kuori ja kuutioi kurpitsa. Esikeitä kurpitsaa suolatussa vedessä n. 5 min. Siivilöi ja jäähdytä kylmän veden alla. Paista kurpitsakuutiot soijavoissa. Älä sörki kurpitsaa sen ollessa pannulla. Hyvä väri saavutetaan vain maltilla – aivan kuten Teneriffallakin. Kuutioi savukylki suurin piirtein samankokoisiksi kuutioiksi kuin kurpitsa. Ota pannulta hyvä väri ja laita paistetut kuutiot paperin päälle. Näin saat ylimääräisen rasvan poistettua kyljestä.

Valemäti: Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaisesti ja jäähdytä kylmän veden alla. Anna marinoitua 1:1 seoksessa soijaa ja kalakastiketta.

Kimchi: Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa Kiinankaali reiluhkoiksi palasiksi. Huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Valuta vesi pois ja lisää suola.  Suolaa voi laittaa melko reilusti. Se huuhdellaan kuitenkin lopuksi pois. Tarkoitus on saada kaalista turhaa nestettä pois ja lisätä makua. Kyseessä on kulmia oikova pikakimchi, joten kaalin suolaamisen ei tarvitse kestää neljää tuntia (joka on siis suositus). 30-60 min riittää. Huuhtele kaali ja purista kaikki neste pois.  Paloittele sipuli reiluiksi lohkoiksi. Tee sama tomaatille ja kuori neljä valkosipulinkynttä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää kalakastiketta ja Srirachaa niin, että saat ajettua paksuhkon tahnan. Kimchin tulisi maistua melko voimakkaasti kalakastikkeelle, joten sitä kannattaa laittaa reilusti. Samoin Kimchissä pitäis olla potkua, joten Srirachaa saa myös laittaa reilusti. Anna oman makuaistisi toimia mittarina. Yhdistä tahna, kevätsipuli ja kiinankaali. Sekoita huolellisesti. Anna maustua n.60 min. Kimchi on seuraavana päivänä vielä parempaa.

Esillepano: Sekoita kurpitsa ja savukylki ja aseta lautaselle. Nostele Kimchistä pieniä kekoja lautasen lautasen reunoille. Paista kananmunat "sunny side up" ja nosta kurpitsa-savukylkisekoituksen päälle. Koristele ohueksi leikatulla merilevällä, valemädillä, kevätsipulilla ja Srirachalla. Halutessasi voit vielä ripotella annoksen päälle paahdettuja seesaminsiemeniä.

Resepti:
Kasmir

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)