Curling sämpyläkiekot

Curling sämpyläkiekot

Hyvinkäällä curling-huuma on saanut aikaan idean Curling sämpyläkiekoille. Tällä sämpyläreseptillä voi tehdä omat syötävät kiekot. Ne ovat luonnollisesti oikein maukkaita ja herkullisia, koska ne sisältävät muun muassa appelsiinituoremehua, porkkanaraastetta ja kuitupitoista kauraa. Ja ulkonäkö vastaa curlingkiekkoa! Tämä on varmasti ruokapöydän puheenaihe.

noin 20 kpl
6dlappelsiinituoremehua
5dlhienoa porkkanaraastetta
50ghiivaa
2tlsuolaa
5dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
11-12dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
50gvoita tai öljyä
Seos päälle:
3dlporkkanaraastetta
3dljuustoraastetta
3munaa

Valmistusohje

Sämpylätaikinaa varten sekoita porkkanaraaste mehuun ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja suola. Lisää hiutaleet ja hiivaleipäjauhoja. Alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva/öljy ja sopiva määrä jauhoja niin, että taikinaan muodostuu hyvä sitko, mutta taikina ei ole liian kovaa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Laita kulho esimerkiksi lämpimään vesialtaaseen tai mikroaaltouuniin (siis ilman, että mikrouuni on päällä - ko. paikka hyvä siksi, että on vedoton). Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Asettele ne väljästi leivinpaperille uunipellille (n. 9 kpl / pelti). Paina sämpylät mataliksi curlingkiekoiksi. Kohota kiekot leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi (esim. lämpimän vesialtaan päällä tai n. 40-asteisessa uunissa). Valmista kohoamisen aikana päällys sämpyläkiekoille sekoittamalla porkkana- ja juustoraaste sekä muna keskenään tahnaksi. Levitä kohonneille sämpyläkiekoille pinnalle kauttaaltaan porkkana-juustopäällystä. Jaa n. 3 sämpylää pieniksi paloiksi ja pyörittele niistä Curlingkiekon kahvoja. Aseta kahvat sämpylöiden päällysseoksen päälle. Paista Curling Sämpyläkiekkoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Mikäli haluat erivärisiä kiekkojen pintoja, tee 3 eri täytettä: ⅓ täytteestä porkkanaraasteella,⅓ täytteestä pieniksi pilkotuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla ja ⅓ täytteestä pestolla (eli tuoretta basilikaa ja hienonnettua valkosipulia runsaasti).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)