Chorizopasteijat ovat suolaisia, lämpimänä tarjottavia herkullisia alkuruokia.

Taikina pehmentää pippurituorejuuston ja chorizo-makkaran melko voimakasta makua.

Ainekset 5 kpl isoja tai 10 kpl keskikokoisia pasteijoita annosta

Täyte:
100
g
chorizo-makkaraa kuutioituna
150
g
pippurituorejuustoa (laktoositon)
½
dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna
Voiteluun:
kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita täytteen ainekset. 
  2. Kauli sulaneet taikinalevyt puolet ohuemmiksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. 
  3. Pistele taikinalevyt haarukalla. Laita taikinalevyille täytettä ja taita taikinalevy kaksin kerroin.
  4. Painele saumat haarukkaa apuna käyttäen kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla.
  5. Paista pasteijoita 200-asteessa noin 10-15 min. tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. 

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteessä tuorejuuston tilalla valko- tai sinihomejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.