Chorizo-Voitaikinaveneet

Chorizo-Voitaikinaveneet

Chorizo-voitakinaveneet ovat suolaisia, lämpimänä tarjottavia herkullisia alkuruokapaloja. Voitakina pehmentää pippurituorejuuston ja chorizo-makkaran melko voimakasta makua.

5 kpl isoja tai 10 kpl keskikokoisia veneitä
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
100gchorizo-makkaraa kuutioituna
150gpippurituorejuustoa
½dltuoretta rakuunaa silputtuna
Voiteluun:
kananmunaa

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan. Valmistele täyte niiden sulaessa. Tee veneet uuninkestäviin kippoihin, mieluiten mataliin, soikeisiin. Voitele kipot öljyllä. Leikkaa taikinalevyjen tai puolitettujen taikinalevyjen (neliön muotoisten) kulmiin viillot. Aseta levyt voideltuihin kippoihin. Kipon koko vaikuttaa siihen, kannattaako vene tehdä koko levystä (iso) vai neliöstä (keskikoko). Laita kullekin pohjalle reilusti kaikkia täyteaineita keskelle. Nosta kulmat ylös täytteen päälle. Nipistä hyvin kiinni. Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20-25 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteessä tuorejuuston tilalla valko- tai sinihomejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein taas saunan jälkeen herkuteltavaksi. Vaihdan tuorejuustojen makuja, ja aina yhtä hyvää ja helppoa.