Broileripiiras kätevästi

Broileripiiras kätevästi

Yllätä äiti leipomalla broileritäytteinen piirakka. Rypsiöljypohjainen taikina on helppo käyttää, vain sulatus ja painelu vuokaan. Vuokaa ei tarvitse edes voidella. Käytä maustamattomia broilerisuikaleita, ja mausta täyte itse mieleiseksi. Muista paistaa piirakka uunin alaosassa, jotta pohja kypsyy.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
200gbroilerinsuikaleita
1sipuli
½tlpaprikajauhetta
hivenchilijauhetta tai 2 tl currytahnaa
2munaa
1dl(laktoositonta) kermaviiliä
1-2tlpersiljaa (tuoretta hieman enemmän)
1dlparmesaani- tai emmental-juustoraastetta (n. 50 g)

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista pannulla broilerisuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja chilillä. Levitä seos piiraspohjalle. Sekoita munat ja kermaviili sekä persilja ja juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Saat kevyemmän piiraan, jos jätät juuston pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Tosi hyvää ja mehukas.
Olipa HYVÄÄ. On ihana mennä nukkumaan täyden vatsan vieree. Taidampa ensin ottaa vähän lisää.....
ihanaa..;)
Kokeilin oli makoisaa