Arancini

Arancini
30 min, josta valmisteluaika 10 min

Sisilialaista katuruokaa, jonka tekee vaikka edellisenä päivänä tähteeksi jääneen risoton jämistä, ja maksaa vaivan vaikka joutuisit sen riisin erikseen keittämään. Uppopaistetun riisipallukan sisään voit piilotella melkein mitä tahansa italialaiseen ja miksei muuhunkin makumaailmaan sopivaa: bolognese-kastiketta, pestoa, pancettaa, herneitä ja minttua... Tässä kuitenkin peruspallukka koko komeudessaan ilman täytteitä.

4:lle
8dlkanalientä
3dlMyllyn Paras OATGOODS Risottoriisiä
ripaussuolaa
ripaussahramia (tai kurkumaa jos haluat kitsastella)
50gparmesaanijuustoa raastettuna
Leivitykseen:
1kananmuna
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlvettä
4dlMyllyn Paras Korppujauhoa
kasvisöljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää riisi, suola ja sahrami. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä. Anna hautua lempeällä lämmöllä, kunnes liemi on imeytynyt ja riisi on kypsää. Sekoita mukaan raastettu parmesaani. Anna jäähtyä kunnolla.

  2. Muotoile riisi kostutetuin käsin palloiksi (suunnilleen kokoa golf).

  3. Vatkaa muna, jauhot ja vesi paksuksi taikinaksi. Levitä korppujauhe lautaselle.

  4. Lämmitä pari senttiä öljyä korkeareunaisessa paistinpannussa 170-asteiseksi. Dippaa riisipallot ensin taikinassa ja pyörittele sitten korppujauheessa.

  5. Paista parissa erässä kullanruskeiksi ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)