Mikäli joulusta jää jäljelle torttu- ja voitaikinaa, niistä voi tehdä kätevästi pikkusuolaisia paloja, esim. aprikoosi-parmesaanikierteitä. 

Parmesaanin tilalle voit halutessasi käyttää myös muita juustoja esim. sinihomejuustoa.

Kierteet sopivat esimerkiksi juustolautasen kaveriksi tai naposteltavaksi sinällään.

Ainekset noin 20 kpl annosta

Väliin:
1
dl
aprikoosimarmeladia
2
dl
parmesaanijuustoraastetta
Pinnalle:
1
muna
2
dl
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Kauli taikinalevyt neliöiksi. Levitä puolelle levyistä marmeladia ja juustoraastetta. Laita toiset levyt päälle niin, että marmeladi ja juustoraaste jäävät väliin. Leikkaa täytetyt levyt suikaleiksi. Kierrä suikaleet kierteelle.
  2. Pyörittele tankoja lautasella, jossa on munaa ja sitten lautasella, jossa on juustoraastetta. Laita tangot leivinpaperin päälle pellille ja paista 225-asteessa uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, n. 6-10 min
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.