Aiolilevite kaurakakuille

Aiolilevite kaurakakuille
15 min, josta valmisteluaika

Aioli sopii mainiosti kaurakakkujen levitteeksi. Nauti sellaisenaan tai lisää päällisiä mielesi mukaan kuten yrttejä tai kurkkua, tomaatti ja salaattia. Koska valmiiksi voidellut kaurakakut pehmenevät helposti, tarjoile kaurakakut ja levite erikseen, jolloin kaurakakut säilyttävät rapeutensa.

n. 15:lle kaurakakulle
2kplkananmunan keltuainen
2rklsitruunan mehua
1 ½kplvalkosipulinkynttä
½tlDijon-sinappia
2 ½dloliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Myllyn Paras OATGOODS Maustamaton Kaurakakkuja tai
Myllyn Paras OATGOODS Juusto Kaurakakkuja tai
Myllyn Paras OATGOODS Sour Cream and Onion Kaurakakkuja

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa sitä hieman ja purista sitruunan mehu kulhoon.

2. Lisää tehosekoittimeen keltuaiset, sitruunanmehu, valkosipuli sekä Dijon-sinappi. Voit myös sekoittaa ainekset keskenään sähkövatkaimella.

3. Pyöritä tehosekoittimessa/sähkövatkaimella hitaalla teholla ja lisää hieman oliiviöljyä joukkoon.

4. Lisää oliiviöljyä vähitellen ja ohuena nauhana, aina kun edellinen oliiviöljymäärä on sekoittunut hyvin seokseen.

5. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Koristele halutessasi yrteillä.  

VINKKI: Jos haluat ohentaa aiolia, lisää varovasti muutama tippa sitruunan mehua.

 

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)