Abba-rulle

Abba-rulle

Krista Siegfrids kokkaa Cooking with Kasmir -ruokaohjelmassa Axl Smithin ja Kasmirin kanssa, katso video ohjeen alta!

Kalapuikot:
400gkampelafileitä
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3dlMyllyn Paras Korppujauhoja
2munaa
suolaa
voita
Perunapyre:
500gjauhoisia perunoita
3-5rklvoita
valkotryffeliöljyä
suolaa
Skagen:
300grapuja
1pieni punasipuli
½pnttilliä
½sitruuna
3rklcreme fraichea
3rklmajoneesia
suolaa
mustapippuria
Piparjuuricreme:
2rklcreme fraichea
2rklpiparjuuritahnaa
Mummonkurkut:
500gkurkkua
3rklsokeria
1rklsuolaa
1valkosipulinkynsi
2rkltilliä
omenasiideriviinietikkaa
Pohjat:
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)

Valmistusohje

Kalapuikot: Pistä projekti käyntiin leikkaamalla kalafileet pituussuunnassa "suikaleiksi". Sekoita vehnäjauhojen sekaan vähän suolaa. Mikäli haluat kalan pintaan muutakin väriä, niin jauhot voi käytännössä maustaa millä vain. Kuivatuista yrteistä saa mukavaa lisäväriä. Jos ei ajattele ulkonäkökeskeisesti, niin kalan makua täydentävät mausteet ovat parhaimpia... Pyöritä kalafileet ensiksi vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Paista voissa, kunnes pinta on kullanruskea. Mausta vielä lopuksi suolalla oman maun mukaan. Perunapyre: Keitä perunat kypsiksi ja anna höyrystyä kuiviksi. Purista peruna lumeksi ja sekoita joukkoon voi ja tryffeliöljy. Tässä kohdassa kannattaa pitää maltti matkassa, sillä tryffeliöljyn maku on erittäin voimakas, mutta hienostunut. Kannattaa siis lisätä sitä maltillisesti. Mieluiten pieniä annoksia kerrallaan niin ei tule ylilyöntiä. Tryffeliöljyn pitäisi vain antaa vieno kerros perunapyreen makuun - ei varastaa koko show'ta!   Skagen: Purista sulaneista ravuista kaikki nesteet pois. Mitä tiukemman massan haluat, sitä kuivemmaksi kannattaa ravut puristaa. Kastikemainen lopputulos vaatii vähemmän puristamista, tiukempi laasti ottaa vähän enemmän aikaa. Leikkaa punasipuli pieneksi kuutioksi ja tilli hakkeeksi. Yhdistä kaikki ainekset. Majoneesia ja creme fraichea voi heittää sekaan sen verran kuin tuntuu hyvältä. Suolaa ja pippuria oman fiiliksen ja näppituntuman perusteella. Piparjuuricreme: 50:50 suhteella creme fraichea ja piparjuuritahnaa. Jos siltä tuntuu, niin suolaa voi heittää pienen ripauksen sekaan.  Mummonkurkut: Leikkaa kurkku ja valkosipuli viipaleiksi. Sekoita suolan ja sokerin kanssa. Lisää tilli ja etikkaa maun mukaan. Anna tekeytyä n. 1 h.  Kokoamisohje: Paista Myllyn Paras Lehtitaikinalevy uunissa. Jätä se kuitenkin aavistuksen verran alle paketin suosituksen. Levyä kannattaa kaulia hieman, jotta kasaamisvaiheessa saat reunat. Ne tukevat lisukkeita, kun on herkuttelun aika.   Pyyhkäise perunapyrettä taikinalevyyn ja toinen pyyhkäisy tehdään piparjuuricremellä. Seuraavaksi asetetaan kalapuikko pyreen ja cremen päälle. Viimeistele annos skagenmassalla, mummonkurkkuhakkeella, tuoreella tillillä ja sitruunamehulla. Sitten vain odotellaan vieraita, jotka ovat aina myöhässä. Toivottavasti maistuu!

Resepti:
Kasmir

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)