Valkosuklaavanilja-vadelma kerrosjuustokakku

Valkosuklaavanilja-vadelma kerrosjuustokakku

Pohja
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa

Valkosuklaavaniljatäyte
3 dl kuohukermaa
200g vaniljatuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
150 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2 rkl maitoa

Vadelmatäyte
2 dl kuohukermaa
200g vadelmatuorejuustoa
200g kuningatarrahkaa
2 rkl sokeria
3 liivatetta
2 rkl vettä

Halutessasi vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Koristeeksi värikkäitä pääsiäismunakarkkeja 

Ota pohjataikina sulamaan noin tuntia ennen kakun tekoa. Painele sulanut pohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa kymmenen minuuttia. Jäähdytä.

Tee valkosuklaavaniljatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa, välillä sekoitellen tai halutessasi vesihauteessa. Vatkaa erillisessä kulhossa sekaisin tuorejuusto, rahka, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Kiehauta maito ja purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, sulata maitoon. Vatkaa liivateseos tuorejuusto-rahka-suklaaseokseen ja lisää seokseen vaahdotettu kerma. Sekoita varovasti tasaiseksi massaksi ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin noin 30-60 minuutin ajaksi jähmettymään.

Tee sitten vadelmatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi.

Vaahdota kerma. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri.

Kiehauta vesi ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, sulata kuumaan veteen. Vatkaa liivateseos rahka-tuorejuusto seokseen ja lisää siihen vaahdotettu kerma. Halutessasi laita tässä kohtaa hieman vaaleanpunaista tai pinkkiä elintarvikeväriä seokseen ja vatkaa tasaisen väriseksi. Näin saat täytteeseen vielä kauniimman sävyn kontrastiksi kakun valkoiselle pohjamassalle.

Kaada vadelmatäyte valkosuklaa-vaniljamassan päälle ja tasoita. 

Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi ja koristele valmis juustokakku värillisillä pääsiäismunakarkeilla. 

Kakun tuhti valkosuklainen massa antaa mainion kontrastimaun raikkaalle vadelmakerrokselle!

Mukavaa ja maukasta pääsiäisen aikaa kaikille!

Valkosuklaavanilja-vadelma kerrosjuustokakku

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.