Sain idean yhdistää makeaa appelsiinisuklaata ja raparperia juustokakun muodossa ja pohjana Myllyn Parhaan Pyöreä kauramurotaikina. Tuumasta toimeen siis ja kokeilemaan tätä hieman omaankin kirvaan erikoisen kuuloista ideaa, josta lopulta syntyi raikas, kesäinen ja makea yhdistelmä!

Pohjana käytin siis Myllyn Paras Pyöreä kauramurotaikinaa.

Sulata pohja ja laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Painele pohja tasaisesti sinne, reunoille ei tarvitse painella. Paista n. 15 minuuttia 175 asteessa ja anna jäähtyä kunnolla.

1 prk maitorahkaa
1 appelsiinituorejuusto
1 dl sokeria
2dl raparperihilloketta
150g appelsiinikrokanttimaitosuklaata
5 liivatetta
4rkl appelsiinimehua
3dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmenen minuutin ajaksi.
Vatkaa sillä aikaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi.
Toisessa kulhossa sekoita/vatkaa sähkövatkaimella keskenään maitorahka, tuorejuusto, raparperihilloke ja sokeri. Sulata suklaa joko miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita hieman jäähtynyt suklaa rahkaseoksen joukkoon.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet sinne. Vatkaa sähkövatkaimella huolellisesti rahka-suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopulta joukkoon vielä vaahdotettu kerma. Sekoita tai vatkaa hyvin tasaiseksi ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli ja koristele haluamallasi tavalla.

Raparperihillokkeen tein tähän itse yksinkertaisella ohjeella, johon tuli puolisen litraa raparperin paloja ja 1/2dl vettä, jotka kiehautettiin kattilassa. Joukkoon laitettiin 1/2dl-3/4dl sokeria ja keiteltiin 10min, kunnes raparperi oli soseutunut. Jäähdytettiin yön yli jääkaapissa, jolloin koostumuksesta tuli sopivaa.

Mukavaa kesää kaikille, lämpöä ainakin riittää, joten nautitaanhan kaikki siitä!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.