Mifuinen peltilihapiirakka

mifuinen-peltilihapiirakka

Marraskuulle aiheena oli syötävää illanistujaisiin. Ja sitten se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta:
Pellillinen lihapiirakkaa! Sen tekemistä olen pitkään halunnut tehdä, ja mikäs sen parempi illanistujaisherkku olisi kuin hieman modernisoitu retroeväs uudella lempituotteellani, mifulla, tuunattuna ja raikkaan salaatin kanssa. Tuumasta toimeen siis!

Mifuinen peltilihapiirakka

Mifuinen peltilihapiirakka

2 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinaa, a´600g

Täyte

Iso sipuli
400g jauhelihaa
1 pkt pekonia
1 rasia Mifu välimeren tomaatti-makuista paistettavaa ruokaraetta
2dl riisiä (tämä 2dl on kuivamäärä)
3 keitettyä kananmunaa
200g ranskankermaa
1,5tl suolaa
1tl valkopippuria
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1 muna voitlemiseen

Ota pakastetaikinalevyt hyvissä ajoin sulamaan. 

Laita riisit, kuivana se kaksi desilitraa, kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi. Keitä kananmunat, noin 8-10min ja laita sen jälkeen kylmään veteen jäähtymään.

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne öljyllä pannussa. Laita joukkoon paistumaan jauheliha sekä pieneksi pilkotut pekonit.

Paista Mifu paistettava ruoka rae erikseen, noin viitisen minuuttia on riittävä aika.

Huudo ja valuta riisit, kun ne ovat kypsät ja kaada takaisin kattilaan. Kuori jäähtyneet munat ja murskaa ne haarukalla. Kaada riisin joukkoon sipuli-jauheliha-pekoniseos, paistettu mifu, murskatut kananmunat sekä mausteet ja ranskankerma. Tarkista maku. Jos jotain tuntuu puuttuvan, lisää mausteita oman makusi mukaan.

Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä sopivan kokoiseksi, itse kaulin koko pellin kokoiseksi. Kaada päälle täyte ja tasoita se. Kauli toinen taikinalevy niinikään sopivan kokoiseksi leivinpaperin päällä. Kun se on sopiva, kumoa taikina täytteen päälle leivinpaperia apuna käyttäen. Näin taikina ei repeile. Nipistä taikinat kiinni toisiinsa ja voitele lihapiirakka kananmunalla. 

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Lihapiirakan paistuessa valmista salaatti:

1 salaatti oman maun mukaan, meillä oli tällä kertaa Järvikylän Ruustinnansalaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
Pieni kurkku
200g salaattijuustopala
Granaattiomena

Revi salaatti tarjoiluastialle. Pilko kurkku pieniksi paloiksi ja laita salaatin päälle. Halkaise tomaatit ja laita nekin salaatin päälle. Murenna salaattijuusto vielä näiden päälle. Ota granaattiomenasta siemenet ja laita ne päällimmäiseksi salaattiin.

Mehevä, ruokaisa lihapiirakka kera granaattiomenan ihanasti raikastaman salaatin oli äärettömän hyvä yhdistelmä! Lihapiirakan täyte onnistui sopivaksi sekoitukseksi ja lapsetkin söivät mielellään jopa hieman ennakkoluuloja herättänyttä Mifua. Täytyy sanoa, että tätä settiä tulee varmasti tehtyä uudelleenkin! 

Mifuinen peltilihapiirakka

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.