Letut ja minttujäätelö

Letut

Kevätauringon paistaessa ja lettuja herkutellessa voi maistaa kesän jo saapuvan! Myllyn Parhaan uuden kauraisen lettujauhoseoksen avulla valmistat ihanat kauraisat letut helposti koko perheelle! Kaveriksi letuille voi vaikka edellisenä päivänä valmistaa makoisan minttujäätelön!

Letut (8 isoa lettua)

1 pussi Myllyn Paras OATGOODS Lettujauhoseosta
Valintasi mukaan joko 7dl vettä tai 7dl maitoa+muna

Sekoita lettujauhoseos valitsemaasi nesteeseen, joko veteen tai maitoon. Maitoa käyttäessäsi voit lisätä joukkoon yhden kananmunan. Anna turvota hetki ja paista pannulla herkullisiksi letuiksi. Niin helppoa ja hyvää!

Veden kanssa letuista tuli aavistuksen rapeampia ja maitomunaseoksen kanssa hieman pehmeämpiä, mutta molemmin tavoin todella hyviä!

Minttujäätelö

6 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa (EI karamellisoitua)
tuoretta minttua
piparminttuaromia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki niin, että sekoittuvat kunnolla ja seos on kuohkeaa. Lisää joukkoon makusi mukaan piparminttuaromia sekä pieneksi silputtuja mintun lehtiä. Kaada seos noin 1,5 litran vetoiseen astiaan ja pakasta 4-5 tuntia. Seosta ei sekoiteta pakastumisen aikana. 

Tarjoile lettujen kanssa jäätelöpalloja ja nauti!

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.