Laskiaiseen appelsiinisia lakritsimuffinsseja ja kinkkutäytteisiä voitaikinataskuja

Laskiaiseen appelsiinisia lakritsimuffinsseja ja kinkkutäytteisiä voitaikinataskuja

Laskiainen lähestyy ja perinteisten laskiaispullien sijaan päätinkin tänä vuonna tehdä jotain ihan muuta! Koska reseptien tulisi maistua koko perheelle, resepteiksi valikoitui appelsiinilla maustetut lakritsimuffinssit ja kinkkutäytteiset voitaikinataskut. 

Appelsiiniset lakritsimuffinssit

Appelsiiniset lakritsimuffinssit (n.15 pientä muffinssia)

4dl vehnäjauhoja

2dl sokeria

2tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 kananmunaa

100g voita sulatettuna

Yhden appelsiinin kuori raastettuna

Yhden appelsiinin mehu puristettuna (n.3/4dl)

1 dl Haganol apteekin  salmiakkimixeriä

Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä. 

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää sitten joukkoon hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori, kananmunat, sulatettu voi, appelsiinimehu ja salmiakkimixeri. Sekoita kaikki keskenään hyvin, mitään ei tarvitse vatkailla. 

Laita muffinssivuoat muffinssipellille (voi tehdä ilmankin peltiä, mutta pysyvät kauniimman mallisina muffinssipellin avulla) ja lusikoi taikinaa niihin n. 3/4 vuoan tilavuudesta. Paista 200 asteessa 15min ja anna jäähtyä. 

Tee sillä aikaa kuorrute, johon tulee:

1dl kuohukermaa

1/2 dl tomusokeria

200g appelsiinirahkaa

200g lakritsituorejuustoa

Vaahdota kerma ja lisää siihen tomusokeri. Vatkaa joukkoon vielä appelsiinirahka sekä tuorejuusto. Pursota jäähtyneiden muffinssien koristeeksi.

Kinkkutäytteiset voitaikinataskut

Kinkkutäytteiset voitaikinataskut

500g Myllyn Paras voitaikinalevyjä

Sulata voitaikinalevyjä sen verran, että niitä voi muokata. Puolita levyt ja kauli jokaista osiota hieman suorakaiteen muotoiseksi. Laita sitten taikinalevy kaksinkerroin, hieman kiinni nipistäen, jotta se pysyisi myös uunissa kaksinkerroin. Jätä kuitenkin edestä hieman auki, jotta valmiiksi paistuneen taskun saa vielä auki. Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 15minuuttia. Halutessasi voit laittaa ennen paistoa päälle juustoraastetta.

Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.

Täyte:

1dl kuohukermaa

200g ylikypsää kinkkua

150g creme fraichea

200g ruohosipulituorejuustoa

1/2-1 punainen paprika

1 tl dijonsinappia

3rkl kurkkusalaattia

1 tl sitruunamehua

mustapippuria myllystä maun mukaan

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita sen joukkoon kaikki muut täytteen ainekset. Lusikoi jäähtyneiden voitaikinataskujen väliin. 

Muffinssit olivat tosi menestys niin aikuisten kuin lastenkin keskuudessa, meheviä ja maukkaita!

Myös voitaikinataskut olivat positiivinen yllätys, voileipäkakkumainen täyte toimii myös voitaikinan kanssa. Syöminen tosin on hieman suttuista, joten kannattaa varautua runsaalla talouspaperimäärällä!

Mukavaa laskiaista ja aurinkoista lopputalvea!

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.