Piparinleivonnan SM-kilpailun finaali 2016

Jo kuudennen kerran järjestetyn Myllyn Paras Piparinleivonnan Suomen Mestaruus -kilpailun voittaja ratkesi lauantaina.

Piparinleivonnan Suomen Mestari 2016 on Ella Ketola. Kilpailun räiskyvää luovuutta ja hiostavan tiukkoja tilanteita sisältänyt finaali järjestettiin lauantaina 10.12. Lempäälän Ideaparkin tapahtumatorilla. Finaalipaikka oli mahdollista saavuttaa lähettämällä valokuva piparkakkutyöstään Myllyn Paras -kilpailusivustolle marraskuun aikana. Toinen toistaan hurmaavampia ehdotuksia vastaanotettiin jälleen kymmenittäin eri puolilta Suomea. Kilpailun raati valitsi viisi finalistia sekä yleisön suosikkien että taidokkaiden työnäytteiden perusteella.

Finaalissa kilpailijat saivat toteuttaa vapaamuotoisen työn, jonka tekemiseen alusta loppuun oli vain 1,5 tuntia. Tehtävä oli aikataulultaan tiukka, koska annetussa ajassa tuli piirtää kaavat vapaalla kädellä, leipoa pipariosat, paistaa ne, jäähdyttää, koota ja koristella luomus käyttäen maksimissaan kolmea eri elementtiä, joista yksi oli pikeerikuorrute.

Myllyn Parhaan tuotekehittäjän ja kilpailun tuomariston jäsenen, Iiro Heinosen mukaan finaali oli tasainen ja taso kova. Kaikista finaalissa esillä olleista töistä välittyi joulun henki ja tunnelma. Teknisesti teokset olivat korkealaatuisia. Erot löytyivät koristelun tasosta ja rakennusprosessin laadusta.

Yleisön on vielä mahdollista äänestää omaa voittajasuosikkiaan Myllyn Parhaan Facebook-sivulla 12.12. alkaen. 

Voittajaksi valittiin:

1. Ella Ketola (Kuopio)

Ella Ketolan työ

2.-5. sija:

2. Johanna Ahti (Noormarkku)

Johanna Ahti

3. Nina Mikkonen (Vaasa)

Nina Mikkonen

4. Jennifer Salonen (Porvoo)

Jennifer Salonen

5. Emma Puosi (Turku)  

Emma Puosi

Ella Ketola ja pokaali