Vinkkejä valkosipulipatongin valmistukseen

Vinkkejä valkosipulpatongin valmistukseen

Miten saisin onnistuneen valkosipulipatongin tehtyä?

Tässä olisi joitain vinkkejä, toivottavasti joku konsti auttaa!

  • Kokeile leivontaan patonkijauhoja.
  • Vaivaa taikina hyvin, esim. yleiskoneella.
  • Älä tee liian kovaa taikinaa.
  • Lisää täyte kaulitulle levylle ennen rullaamista. Täytteen voin määrässä ei kannata pihistellä! Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta.
  • Tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä vinottain 2-3 cm:n välein.
  • Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä ja liinalla peitettyinä.
  • Voitele patongit vedellä. Paista 250 asteessa n. 15 min.
  • Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl laakeaan astiaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren ja sumuta patonkeja sumutuspullolla useamman kerran.
  • Älä peitä kypsiä patonkeja.
Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.