Rasvan sekoittaminen pullataikinaan

Rasvan sekoittaminen pullataikinaan

Olen nähnyt sellaisia pullataikinaohjeita, joissa sulatettu rasva sekoitetaan taikinanesteeseen ja sitten vasta jauhoja. Perinteisissä ohjeissa rasva lisätään viimeiseksi. Mitä eroa näillä menetelmillä on?

Sulatettua rasvaa tai öljyä ei mielellään sekoiteta alussa nesteeseen, koska se haittaa hiivan toimintaa. Rasvan tulisi mieluiten lisätä pehmeänä taikinaan alustuksen loppuvaiheessa, jolloin se toimii voiteluaineena sitkosäikeiden välissä. Kova rasva (jääkaappikylmä) taasen rikkoo sitkoa eli pullasta tulee rakenteeltaan lyhytsitkoista, ei siis niin kimmoisaa ja kuohkeaa.

Tuote:

Artikkelin kirjoittaja

Kuluttajaneuvonta

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.