Syksyn herkullinen tattipasta

Tattipasta

Syksyn herkullinen tattipasta on hyvin perinteinen tattiruoka. Se on kermainen, ja maustetaan mustapippurilla, suolalla sekä täydellisesti tattien makuun sopivalla salvialla. Tattien omaa makua ei ole tarkoitus jyrätä liiallisella maustamisella. Salvia on voimakkaan makuinen yrtti, joten jo muutama lehti antaa kastikkeelle riittävästi makua. Tässä kermaisessa tattipastassa maistuu ihanasti syksyisen metsän tattisato.

Kuvan annoksessa on käytetty Myllyn Paras Spagettia, mutta reseptissä voi käyttää erinomaisesti myös tummempaa täysjyvädurumvehnästä valmistettua runsaskuituista Sportti Täysjyväspagettia. Tattipastan voi valmistaa myös gluteenittomana tai vegaanisena pienillä muutoksilla. Käytä gluteenittomassa versiossa pastana Myllyn Paras Gluteenitonta Spagettia. Vaihda vegaanisessa versiossa kerma ja voi vastaaviin maidottomiin tuotteisiin. Muista aina tarkistaa käyttämäsi raaka-aineiden ainesosalistat, jotta ne soveltuvat varmasti tarvittaviin ruokavalioihin.

Syksyn herkullinen tattipasta (2-3 annosta)

2 litraa vettä

1 tl suolaa

250 g Myllyn Paras Spagettia tai

          Myllyn Paras Sportti Täysjyväspagettia tai

          Myllyn Paras Gluteenitonta Spagettia

Tattikastike:

noin 200 g herkkutatteja

1 pieni sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 rkl voita

noin 3 dl ruokakermaa

tuoretta salviaa

mustapippuria

suolaa

Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää veden joukkoon suola ja valitsemasi spagetti. Paina spagetteja varovasti niin, että saat ne kokonaan veden alle. Käytä apuna esimerkiksi haarukkaa tai lastaa. Anna spagettien kiehua, välillä muutaman kerran sekoittaen. Katso tarkempi keittoaika käyttämäsi pastan paketista.

Pilko tai siivuta siistityt tatit. Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Laita voi paistinpannulle ja kuumenna pannu kuumaksi. Lisää ensin esivalmistellut tatit, ja paista niitä hetki. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit sienten kanssa pannulla. Kaada joukkoon kerma ja lisää muutama salvian lehti kastikkeen joukkoon. Mausta tattikastike rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua hiljalleen muutamien minuuttien ajan, välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa hieman kermaa joukkoon.

Kaada kypsät spagetit siivilään, jotta saat valutettua veden pois.

Lisää spagetit kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria.

Jaa ruoka 2-3 lautaselle. Tarjoile heti.

Vinkki! Voit tarjoilla annokset raastetun parmesan-juustoraasteen sekä hienonnetun rosepippurin kanssa. Viimeistele annokset vielä tuoreilla salvialla ja esimerkiksi puolukoilla.

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.