Friteerattu kukkakaali ja dippikastike

MP friteerattu kukkakaali4

Kukkakaali on tällä hetkellä erittäin ajankohtainen satokauden tuote. Onhan se päässyt ihan uutisiin asti, koska satokausi on nyt parhaimmillaan ja kukkakaalista taitaa olla jopa ylitarjontaan. Kannetaan siis jokainen kortemme kekoon ja yritetään käyttää kukkakaalia mahdollisimman paljon. Eihän se ole kenellekään hyvä, että sato jää pellolle ja pahimmassa tapauksessa pilaantuu sinne.

Minä kannan nyt oman korteni kekoon ja valmistin herkullisia friteerattuja kukkakaaleja. Minä pidän kukkakaalista varsinkin raakana. Se on ihanan makuinen ja rapsakka herkku vaikka illan pieneen naposteluhetkeen. Halusin säilyttää tässäkin reseptissä kukkakaalin rapeuden, mutta saada siihen mausteilla ja leivityksellä lisää herkullista makua. Tällä tavoin voit muuttaa arkisen kukkakaalin jopa illan istujaisten pääherkuksi. Iso kulho friteerattuja kukkakaaleja ja erilaisia dippejä, eikä muuta tarvita.

Friteerattu kukkakaali

Friteerattu kukkakaali ja dippikastike

1 (noin 800 g) kukkakaali
2 kananmunaa
1 dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
1 ½ dl Myllyn paras Korppujauhoja
1 ½ dl parmesan-raastetta
1 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl chili-mausteseosta
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
noin 1 litra öljyä

Dippikastike
200 g kermaviili
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua ruohosipulia
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl suolaa

Huuhtele ja kuivaa kukkakaali hyvin. Leikkaa kukkakaalin kukinnot irti.  Riko kanamunat lautaselle tai kulhoon ja riko haarukalla niiden koostumus. Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja toiselle lautaselle korppujauhot, parmesan-raaste sekä mausteet.

Kierittele kukinnot hyvin vehnäjauhoissa ja sen jälkeen kananmunassa. Kuorruta ne lopuksi vielä korppujauho-juustoseoksessa.

Kaada öljy kattilaan ja kuumenna se noin 170 asteiseksi. Kypsennä kukkakaalit muutamassa erässä kuumassa öljyssä paistaen noin 1-2 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta kukkakaalit paiston jälkeen talouspaperin päälle valumaan.

Vaihe 1

Vaihe 2

Valmista dippi sekoittamalla kermaviili ja mausteet hyvin sekaisin. Voit valmistaa dipin jo ennen kukkakaalien paistamista, jotta maku on tasoittunut ennen herkuttelua. Säilytä dippi jääkaapissa.

Friteerattu kukkakaali

Herkuttele friteeratut kukkakaalit tämän herkullisen dipin kanssa.

Friteerattu kukkakaali

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.