Parasta keittiöstä

Parasta keittiöstä

Blogia kirjoittaa pitkän linjan leivontabloggaaja ja elintarvikealan yrittäjä Taru Vihavainen Pullahiiren leivontanurkka-blogista.

Leivonta ja ruoanlaitto on minulle intohimo. Haluan kehitellä reseptejä, jotka innostavat myös muita ihmisiä viettämään aikaa ruoanvalmistuksen ja leivonnan parissa. Keittiö on mukava paikka kokoontua vaikka koko perheen tai ystävien kanssa yhdessä valmistamaan ruokaa ja erilaisia leivonnaisia. Näistä hetkistä muodostuu ihania makumuistoja.

Antaudu makujen vietäväksi!

Kasvispiirakka

Tällä kertaa suolaisen piirakan pohja valmistuu vehnästä ja kaurasta. Tämä maukas piirakkapohja sopii erilaisten suolaisten piirakoiden pohjaksi, joten voit valmistaa samalla taikinareseptillä monen makuiset suolaiset piirakat. Suolaiseen piirakkaan valikoitui täytteeksi kotimaisia kasviksia, jotka ovat nyt satokaudessa.

Lue lisää
Pinaattipasta

Näin lämpiminä kesäpäivinä maistuu lounaaksi erilaiset viileät ruoat. Tämä herkullinen pasta-annos sopiikin täydellisesti kesälounaaksi tai vaikka juhlapöytään tarjolle. Tämän reseptin makumaailmassa yhdistyy tuore pinaatti, fetajuusto ja puutarhan tuoreet yrtit. Voit valita yrtit oman maun mukaan.

Lue lisää
Mansikkapiirakka

Mansikkapiirakka on kesäinen herkku, johon voit käyttää tuoreet juuri poimitut mansikat. Tähän reseptiin sopii myös jo ne parhaat päivänsä nähneet mansikat, jotka ovat pienistä kolhuista huolimatta syötävässä kunnossa.

Lue lisää
Limepiirakka

Juhlavat limeleivokset valmistuvat niin sanotusta peltipiirakasta eli uunipellillä paistetusta pohjasta ja sen päälle levitetystä kermaisesta limetäytteestä. Piirakkaan merkitään leikkuuraidat valmiiksi ennen koristelua, jolloin piirakka on helppo leikata sopiviksi annospaloiksi.

Lue lisää
Hunajakennopasta

Hunajakennopasta tunnetaan maailmalla nimellä honeycomb pasta. Se on hauska ja herkullinen ruoka, joka valmistetaan cannelloni-pastasta sekä pasta- ja juustokastikkeesta. Maut ovat tutut esimerkiksi lasagnesta, mutta ulkomuoto on poikkeuksellinen.

Lue lisää
Lehtevät donitsit

Nämä herkulliset ja lehtevät sokeridonitsit valmistuvat helposti pakastetaikinasta, joten donitsit ovat nopeita tehdä, eikä taikinan valmistus vie aikaa. Donitsit paistetaan normaaliin tapaan ruokaöljyssä ja sokeroidaan paiston jälkeen. Nämä herkut ovat parhaimmillaan heti tuoreeltaan.

Lue lisää
lanttukukko

Tämä lanttukukko on hieman poikkeuksellinen perinteiseen lanttukukkoon verrattuna. Tällä kertaa valmistin lanttukukon Myllyn Parhaan Pyöreä Ruis-Kaura piirakkataikinaan ja käytin sian kyljen sijaan valmiiksi siivutettua pekonia. Katso tämä astetta helpompi tapa lanttukukon valmistukseen.

Lue lisää
Lohipiirakka palakuva3

Lohipiirakka on herkullinen ja ruokaisa leivonnainen, jonka voi hyvin tarjota lounaalla lounassalaatin kanssa, tai vaikka kahvipöydässä juhlavana leivonnaisena. Se sopii täydellisesti vuoden ympäri erilaisten juhlien tarjoilupöytään.

Lue lisää

Pages