Parasta keittiöstä

Parasta keittiöstä

Blogin takana on pitkän linjan leivontabloggaaja ja leivonta-alanyrittäjä Taru Vihavainen Pullahiiren leivontanurkka-blogista.

Olen tehnyt reseptikirjoja sekä tuhansia reseptejä vuosien aikana. Olen intohimoinen leipoja ja keittiöpsykologi ja olenkin sitä mieltä, että leipominen poistaa stressiä ja hoitaa ihmissuhteita. Antaudu mukaan makujen vietäväksi! 

MP tortillavuoka 1

Tortillavuoka on herkullinen viikonloppuruoka, jonka valmistamiseen voi osallistua vaikka koko perhe. Valmistin tortillojen täytteeksi juustoisen broileritäytteen. Tortilloina käytin OATGOODS rypsikauratortilloja, jotka ovat pehmeitä suomalaista kauraa sisältäviä tortillauutuuksia. Nämä tortillat oli helpot kieritellä rulliksi ja ne paahtuivat myös herkullisiksi nachoiksi uunin ylätasolla tortillavuoan kypsyessä hieman alempana.

Kurkkaa alta resepti sekä tortillavuokaan että OATGOODS-tortilloista tehtyihin nachoihin!

Lue lisää
Kanttarelli-riisipata3

Tämä ihana kanttarelli-riisipata valmistuu helposti yhdessä padassa ja siinä voi hyödyntää metsän herkulliset satokaudessa olevat kanttarellit. Jos padasta jää ruokaa yli, voi ne pakata helposti mukaan vaikka työpaikalle lounaaksi. Ruokaa ei tarvitse välttämättä edes lämmittää, vaan se maistuu myös kylmänä. Tämä pata sopii myös erinomaisesti grilliruoan lisukkeeksi näin loppukesästä.

Lue lisää
MP Pastasalaatti2

Tämä pastasalaatti sopii hyvin juhlapöydän tarjottavaksi tai mukavaksi kesälounaan lisukkeeksi vaikka grilliruoan rinnalle. Tällä kertaa pastasalaatti on valmistettu täysin gluteenittomista raaka-aineista. Pastasalaattiin on käytetty Myllyn Paras uutuuksista Gluteenitonta Penne Punajuurta.

Lue lisää
MP kesäkurpitsakakku2

Kesän sadosta valmistuva helppo kahvikakku maistuu perinteiselle kardemummalle. Poikkeuksellisesti tälle kakulla mehevyyden antaa kesän satokauden kesäkurpitsa. Usein kesäkurpitsakakut maustetaan jouluisilla mausteilla, kuten inkiväärillä, neilikalla ja kanelilla. Näin kesän alussa halusin raikastaa kakkua ja maustaa sen tällä kertaa kardemummalla.

Lue lisää
MP limekakku3

Minä olen ihastunut viime vuosina aina vaan enemmän raikkaaseen limettihedelmään eli limeen. Sen maku ja tuoksu tuo mieleen lämpimän kesän ja ihanat juhlat. Tämä kakku sopisi kesäjuhlien lisäksi erinomaisesti myös vaikka äitienpäivään. Limejuustokakun voit tehdä valmiiksi jääkaappiin jo päivää tai paria aikaisemmin. Viimeistele kakku tarjoilupäivänä esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.

Lue lisää
Vegaaninen suklaakakku

Monet hieman vieroksuvat vegaanisten leivonnaisten leipomista, koska pelkäävät niiden vaativan erikoisia raaka-aineita. Monella on myös pelko, että eläinkunnantuotteita korvaavat tuotteet maistuvat jotenkin poikkeavilta valmiissa leivonnaisessa. Nämä pelot ovat nykyaikana täysin turhia.

Lue lisää
Herkulliset siemensämpylät

Tuore ja lämmin sämpylä on ihana herkku ulkoiluhetken jälkeen tai vaikka pienenä ulkoilueväänä. Nämä siemensämpylät on valmistettu Myllyn Parhaan Siemennäkkäriseoksesta sekä kuitupitoisesta sämpyläjauhoseoksesta, joten näissä sämpylöissä on runsaasti kuitua ja paljon herkullisia sattumia.

Lue lisää
MP-runebergintorttu2.jpg

Runebergintortut ilmestyvät kauppoihin yleensä jo heti joulun jälkeen. Toki joistain leipomoista ja kahviloista näitä herkullisia helmikuun leivonnaisia saa jopa ympäri vuoden. Tällä kertaa tuunasin perinteistä runebergintorttua tekemällä sen hieman erilaiseen muotoon ja täyttämällä leivospohjat vadelmamarmeladilla.

Lue lisää
MP vihreä kuula kakku3

Vihreä kuula -kakussa maistuvat ihanasti vanilja ja vihreät kuulat. Vihreät kuulat ovat joulun suosittu päärynänmakuinen marmeladikarkki, joka on nimensä mukaan vihreä ja pyöreä. Vihreät kuulat nousivat viime vuonna suosioon joulutorttujen täytteenä, mutta tänä vuonna tein vihreistä kuulista kakun.

Lue lisää

Pages